Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Al 50.000 bezoekers in James Herriots huis

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


14 SEPTEMBER 1999

Al 50.000 bezoekers in James Herriots huis

James Herriot, de beroemde tv-veearts, is nog steeds niet vergeten. Het vroegere woon- en praktijkhuis in Thirsk (Yorkshire) dat nu als The World of James Herriot inzicht geeft in het wonen en werken van Herriot en verder veel laat zien van het vak van veearts, trekt veel bezoek.

The World of James Herriot ging dit voorjaar open voor het publiek. Begin deze maand meldde zich al de 50.000ste bezoeker.

James Herriot was in werkelijkheid de veearts Alf Wight. Hij schreef zijn belevenissen neer in boeken die vooral door de televisie-serie bekend werden. Miljoenen exemplaren zijn wereldwijd verkocht; ze werden in 26 talen vertaald.

De door Alf Wight gekozen schuilnaam was een eerbetoon aan voetbalkeeper James Herriot, die hij erg bewonderde. Wight zelf was supporter van de voetbalclub Sunderland. Hij stierf vier jaar geleden, zijn vrouw Joan (die in de serie Helen heet) enkele weken geleden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie