Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe wijn voor Kerstmis: Muscat de Noël

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
WIJNINFO.NL NIEUWS

Een nieuwe wijn voor Kerstmis: Muscat de Noël

In 1997 is in de Roussillon met veel succes een nieuwe kerstwijn op de markt gebracht. Het betreft de Muscat de Noël, een primeurwijn van het jaar, die is samengesteld uit twee druivensoorten: de Muscat à petits grains en de Muscat d'Alexandrie. De Muscat de Noël is een bijzondere Vin Doux Naturel die alleen wanneer hij gebotteld is in de streek zelf, de eretitel Muscat de Noël mag dragen.

Muscat de Noël heeft een heerlijk fris fruitig aroma waarin zowel perzik, citroen, mint en mango nuances zijn terug te vinden. Hij kan gedronken worden als aperitief of dessert wijn en combineert uitstekend met zowel ganzenlever, sorbets, blauwschimmelkaas, vruchtendesserts en vruchtentaart. Hoewel de Muscat de Noël speciaal vroeg wordt gebotteld voor Kerstmis, behoudt de wijn ook nog na de Kerst, nog minimaal twee jaar zijn fruitig aroma.

De Muscat de Noël is dit jaar vanaf 1 december in heel Frankrijk te koop. Voor meer informatie over de Muscat de Noël en voor namen van producenten die deze bijzondere wijn produceren, kunt u contact opnemen met Anneke Tot-PR,

tel. 010-4760198, fax 010-4774418 en e-mail: (tot.pr.@worldonline.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie