Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over werkgelegenheidsproject in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Internationale conferentie over werkgelegenheidsproject "Bij de hand uit de bijstand"

In de week van 14 tot en met 17 september vindt in Haarlem een internationale conferentie plaats van het project "Bij de hand uit de bijstand", een werkgelegenheidsproject voor bijstandsvrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Projectleiders uit Dublin, Verden, Hamburg en Haarlem bespreken met elkaar hoe het project in de verschillende landen is verlopen. Deze bespreking verloopt aan de hand van thema's, zoals de begeleiding van de deelneemsters en het vinden van werk. Uiteindelijk moeten de projectleiders komen tot een slotdocument, waarin overeenkomsten tussen de verschillende projecten, conclusies en aanbevelingen voor de toekomst staan beschreven. Ook de samenwerking wordt geëvalueerd. De groep projectleiders bezoekt die week ook verschillende werkgelegenheidsprojecten en scholingsinstituten in Haarlem.

Bij de hand uit de bijstand

Met behulp van een assessment wordt bekeken voor welk beroep de deelneemsters aan het project het meest geschikt zijn en uiteraard wordt met hun wensen zo veel mogelijk rekening gehouden. Vervolgens wordt door de projectleider samen met de deelneemster een traject uitgezet waarin opleiding en stage de belangrijkste elementen vormen.

Het project is voor de deelneemsters in maart 1998 van start gegaan. In juni 1999 hebben 43 vrouwen aan het project deelgenomen, waarvan 7 vrouwen een baan hebben gevonden, 30 vrouwen een opleiding volgen, 4 en 2 deelneemsters beraden zich nog op een opleiding of werk.

In principe duurt het project twee jaar, maar inmiddels is verlenging van de duur van het project aangevraagd bij de Europese subsidiegever. Door een verlenging kunnen ook de deelnemende vrouwen die later in het project zijn ingestroomd intensief begeleid worden.

Internationaal tintje

Het project vindt niet alleen plaats in Haarlem, maar ook in Dublin (Ierland), Verden en Hamburg (Duitsland). Doordat het project wordt gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een internationale samenwerking noodzakelijk. Door de informatie-uitwisseling tussen de landen leert men van elkaars methodieken om de doelgroep vrouwen naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

14 september 1999

top
persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie