Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams verwijderingsplan PCB-houdende apparaten

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 14 SEPTEMBER 1999

Verwijderingsplan PCB-houdende apparaten

Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera DUA kan iets meer tijd uittrekken om een volwaardig plan voor de reiniging en/of verwijdering van PCB-houdende apparaten. Dat heeft de Vlaamse regering op haar voorstel principieel beslist. Het plan krijgt dan wel meer slagkracht doordat het onbetwistbaar afdwingbaar wordt tegenover derden. In VLAREA zal immers specifiek opgenomen worden dat het de bevoegde minister zal zijn die op voorstel van OVAM het PCB-plan opstelt.

Volgens het Vlaams Afvalstoffenreglement VLAREA moest de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM uiterlijk tegen 1 september een PCB-plan opstellen. Vlaams minister Vera Dua heeft iets meer tijd gegeven om te komen tot een PCB- plan dat van in den beginne beantwoordt aan alle verwachtingen. Om die reden stelt zij voor de datum van 1 september te veranderen in 1 november. Het huidige ontwerpplan kan zo worden geanalyseerd en geoptimaliseerd zonder overhaast te werk te moeten gaan. Zodra het plan klaar is, zal het zo vlug mogelijk uitgevoerd worden.

Het besluit tot verschuiving van de datum zal nog voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 99
e-mail: (persdienst.dua@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie