Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie: Geen bezwaar sluiting Vliegveld Hilversum

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
14 september 1999

Bouw Ter Sype komt weer in beeld
PROVINCIE UTRECHT HEEFT GEEN BEZWAAR TEGEN SLUITING VLIEGVELD HILVERSUM

Het college van GS heeft geen bezwaar tegen sluiting van vliegveld Hilversum. Dit standpunt zal de provincie Utrecht woensdag 15 september verkondigen op een hoorzitting met de ministers Pronk (Milieu) en Netelenbos (Verkeer). Namens de provincie voert gedeputeerde Rombouts (Milieu) het woord. De gemeenten Loosdrecht, Maarssen en Maartensdijk ondersteunen dat standpunt. Als het vliegveld inderdaad verdwijnt, wordt de bouw van de nieuwe wijk Ter Sype ten zuiden van Nieuw-Loosdrecht mogelijk.

Volgens het Streekplan van de provincie Utrecht is Ter Sype bestemd voor woningbouw. Er kunnen zo'n 600 woningen gebouwd worden. Tot realisering is het echter nog niet gekomen.
In 1986 onthield de Raad van State goedkeuring aan het bestemmingsplan van de gemeente Loosdrecht voor Ter Sype. Reden was de geluidshinder van het vliegveld Hilversum. Alleen het westelijke deel van Ter Sype zou gebouwd mogen worden. Maar zelfs dat werd onzeker toen bij de presentatie van de meer definitieve geluidscontouren bleek dat het hele plangebied Ter Sype binnen de geluidscontouren zou komen te liggen.

Momenteel staat in Den Haag de toekomst van de kleine luchtvaartterreinen, waaronder vliegveld Hilversum, ter discussie. In de hoorzitting van morgen willen Pronk en Netelenbos horen hoe de andere overheden erover denken.
(Voor informatie: Susan van Vliet, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 31 51)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie