Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Andriessen winnaar eerste Flevo Award

Datum nieuwsfeit: 14-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-118
DATUM: 14 september 1999

Andriessen winnaar eerste Flevo Award

Prof. Mr. Frans H.J.J. Andriessen zal aanstaande donderdag de eerste Flevo Award ontvangen uit handen van de Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland, de heer M.J.E.M. Jager. De heer Andriessen ontvangt de Flevo Award voor zijn bijzondere verdiensten op het terrein van landbouw en visserij in Europees verband en ten aanzien van Europese integratie. Het betreft met name de aandacht die is ontstaan voor regionale ontwikkeling als gevolg van de hervormingen van de structuurfondsen, waarvan Flevoland als doelstelling 1-gebied nu ook de vruchten plukt De Provincie Flevoland zal de nieuwe prijs, de Flevo Award, jaarlijks uitreiken aan een persoon die van bijzonder belang is of was voor de internationale en/of economische gemeenschap in het algemeen en voor Flevoland in het bijzonder. Aan de Award is een bedrag van 7.500 Euro verbonden, door de prijswinnaar te besteden aan een goed doel. Rondom de uitreiking van de Flevo Award is een tweedaags evenement ingericht in het kader van het Europees programma voor Flevoland. Dit heeft tot doel tot een permanente uitwisseling te komen van gedachten op het terrein van agribusiness, visserij en voedingsindustrie. Woensdag 15 september staat een forumdiscussie op het programma met als titel "De toekomst van de visserijsector in het 3e millennium". De heer Andriessen was van 1977 tot 1980 Minister van Financiën in het 1e Kabinet-Van Agt. Van 1981 tot 1992 was de heer Andriessen lid van de Europese Commissie, vanaf 1985 als vice-voorzitter (voorzitter was in die periode de heer Jacques Delors). In de periode 1986-1988 maakte de heer Andriessen (EU-Commissaris voor Landbouw en Visserij) ook deel uit van het "Delors Comité", dat belast was met het opstellen van een rapport over de economische en monetaire unie in de Europese Gemeenschappen. Van 1989 tot 1992 was de heer Andriessen Europees Commissaris "buitenlandse betrekkingen en handelspolitiek". Sinds
1990 is de heer Andriessen professor in Europese Integratie aan de Universiteit van Utrecht en sinds 1993 voorzitter van het EURO Instituut te Lyon, Frankrijk. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen. Het programma van de uitreiking van de Flevo Award op 16 september begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. De heer Andriessen zal een speech uitspreken. Daarna is er voor de pers de gelegenheid om vragen te stellen aan de heer Andriessen en de heer M.J.E.M. Jager.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie