Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagse Hogeschoolfeest in Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Haagse Hogeschool

Hogeschoolfeest dit jaar in Rijswijk

Meer dan vijfduizend studenten verwacht

De organisatie van het elfde Haagse Hogeschoolfeest rekent dit jaar op meer dan vijfduizend bezoekers. Als grote publiekstrekker is de plaatselijke zangeres Anouk ingehuurd. Daarnaast maken ook de groepen Billy the Kid en The Suburbs hun opwachting. Het feest, op 15 september in de Rijswijkse Darling Market, is verdeeld over twee zalen. In de zogenaamde 'livezaal' zijn de concerten, in de andere zaal draaien de dj's Nick (bekend van onder meer discotheek Nighttown in Rotterdam) en Peter de hele avond dancemuziek.

Het festijn is volgens voorzitter Claas Brantjes van de organiserende Feestcommissie (FECO) van de Haagse Hogeschool vooral bedoeld ter promotie van de eigen school. 'En natuurlijk om het studiejaar feestelijk te openen.' Ook presenteren de Haagse studentenvereningen zich er. Zij hebben elk een eigen bar. Om de verwachte toeloop in goede banen te leiden heeft de organisatie een 'taxiplan' opgesteld. Bezoekers kunnen tegen gereduceerde prijzen gebruikmaken van een deeltaxi om weer thuis te komen. Mede-organisator Inge Venema: 'We raden iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Er stoppen twee bussen en een tram voor de deur.'

Informatie Hogeschoolfeest

Datum: 15 september 1999 Tijd: 20.30 uur - 2.30 uur Plaats: Darling Market, Volmerlaan 12 in Rijswijk. Bereikbaar met buslijnen 130 en 131 vanaf station Rijswijk of tramlijn 17 vanaf Den Haag CS en Hollands Spoor. www.feco.nl

Ditjes en datjes over het Feest

Dit jaar is het elfde Hogeschoolfeest. Er wordt ongeveer negenduizend liter bier gedronken. Er gaan 112.000 consumptiebonnen over de toonbank. Er zijn 4.856 garderobehaakjes beschikbaar. De totale oppervlakte van de zalen is achtduizend vierkante meter. Het budget bedraagt 124.789,56 euro (275.000 gulden). Een toegangskaartje kost 6,82 euro (15 gulden). Toegangskaartjes zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop. De voorverkoop is dagelijks van 10.00 uur tot 15.00 uur in het Atrium van de Haagse Hogeschool. Deeltijdstudenten kunnen een kaartje kopen van 17.30 uur tot 19.30 uur. Consumptiebonnen kosten 85 eurocent (1,88 gulden) per stuk. Een consumptiebon is goed voor een pilsje. Er zijn vier kassa's waar je bonnen kunt kopen. De vijf bars sluiten om exact 2.00 uur. Het feest eindigt om 2.30 uur.

Medewerkers gezocht

De organisatie van het Haagse Hogeschoolfeest zoekt nog studenten die willen meehelpen met het feest. Op dinsdag 14 en woensdag 15 september is de opbouw van de podia. Op de dag zelf zijn er nog garderobe- en kassamedewerkers nodig. Ook zoekt de organisatie 'taximedewerkers', studenten die bezoekers begeleiden met het zoeken naar een geschikte deeltaxi. Voor informatie kun je contact opnemen met Petra van der Laan, tel.: (070) 389 32 66. Wie meehelpt krijgt een t-shirt en gratis eten en drinken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie