Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Sportzapper Groningen 1999-2000

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Sportzapper 1999-2000 is uit
14 september 1999
Woensdag 15 september presenteert sportwethouder Henk Pijlman de eerste sportzapper voor het schooljaar 1999-2000. Er is een sportzapper voor leerlingen van het basisonderwijs en een voor het voortgezet onderwijs.

Dit is het tweede jaar dat de sportzapper in de gemeente Groningen aan alle leerlingen van 6 t/m/ 18 jaar wordt uitgedeeld. In de zapper staan allerlei kennismakingscursussen op het gebied van sport, georganiseerd door verschillende sportverenigingen en -organisaties uit de gemeente Groningen. De zapper wordt verspreid via de scholen in de stad. Op verzoek van vele sportverenigingen coördineert de dienst OCSW van de gemeente het project, waaraan meer dan 35 lokale sportverenigingen meewerken. De kosten van een cursus zijn vrij laag en via de Stadjerspas is nog 25% korting mogelijk.

Evaluatie proefjaar
Het project is vorig schooljaar als proef begonnen en had meteen succes. In dat eerste jaar deden zo'n 1000 leerlingen mee, verdeeld over 35 basisscholen en 14 scholen voor voortgezet onderwijs. 17% Van de deelnemers aan de kennismakingscursussen is inmiddels lid geworden van een sportverenigingen. Het werven van nieuwe jeugdleden is een belangrijke doelstelling van het project, naast het aanbieden van lichamelijke beweging. Twaalf leerlingen die aan de enquête over de zapper hadden meegedaan worden woensdag door wethouder Pijlman in de bloemetjes gezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie