Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 14 september 1999

nr.28/1999

1. GS hebben het Uitvoeringsprogramma Verdrogingsbestrijding
1999-2000 definitief vastgesteld. Tevens hebben zij besloten een bijdrage van ƒ 25.000,- beschikbaar te stellen voor het project Maarsveld van de gemeente Stadskanaal, dat gericht is op verdrogingsbestrijding. Voor meer informatie, zie persbericht nr.197, d.d. 14-9-99.

2. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor in te stemmen met de statuten van de op te richten vereniging, die nodig is voor de realisatie van een gezamenlijke IPO-(Interprovinciaal Overleg) kantoorruimte in Brussel. Tevens wordt voorgesteld in te stemmen met de deelneming van de provincie Groningen in deze vereniging.

3. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor in te stemmen met de trendmatige verhoging van de legestarieven, met 1% voor het jaar 2000.

4. GS hebben besloten een bijdrage van ƒ 60.815,- uit het provinciaal stadsvernieuwingsfonds te verlenen aan de gemeente De Marne. De bijdrage is bestemd voor de aankoop van bedrijfsopstallen, gelegen in de 3e fase van de dorpsvernieuwing Ulrum.

5. GS hebben besloten een subsidie van ƒ 10.000,- te verlenen aan het SON (Stichting Otterstation Leeuwarden) voor de uitwerking van een verbindingszone voor de ottergroep. Deze verbindingszone maakt onderdeel uit van de te verbinden gebieden rondom het Leekstermeer, het Zuidlaardermeer en Midden-Groningen.
6. GS hebben besloten een subsidie van ƒ 8.000,- toe te kennen aan de kerkuilenwerkgroep voor een mobiele
kerkuilententoonstelling.

7. GS hebben besloten een subsidie van ƒ 5.000,- toe te kennen aan de Stichting Monument en Materiaal voor het opzetten van een provinciaal netwerk. De Stichting Monument en Materiaal heeft tot doel het verwerven en voor hergebruik beschikbaar stellen van oude materialen en wil haar werkgebied uitbreiden van de stad Groningen naar de hele provincie Groningen.

8. GS hebben besloten een subsidie van ƒ 49.000,- beschikbaar te stellen aan de Stichting Folkingestraat Synagoge voor het jaar
1999, op grond van de door hen toegezonden begroting 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie