Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drenthe: Geen bezwaar afvalopslag Kernkraftwerke te Lingen

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Provincie maakt geen bezwaar tegen afvalopslag Kernkraftwerke te Lingen

Assen, 15 september 1999
Persberichtnummer 99-163De provincie Drenthe dient geen bedenkingen in tegen de vergunningaanvraag van Kernkraftwerke Lippe-Ems in Lingen voor de tijdelijke opslag van uitgewerkte brandstofstaven. De provincie heeft dit standpunt afgestemd met de gemeente Emmen, de gemeente Coevorden en de provincie Overijssel.
De provincie is ervan overtuigd dat de opslagruimte geen gevaar oplevert voor de omgeving, en daarmee voor Drenthe. De opslag is bovendien uitsluitend bedoeld voor eigen afval van de kerncentrale, zodat er geen aanvoer van elders plaatsvindt. Tijdelijke opslag is nodig omdat de Duitse regeringscoalitie heeft besloten dat uitgewerkte brandstofstaven niet meer mogen worden getransporteerd om te worden opgewerkt in Frankrijk en Engeland. De provincie is hier zeer tevreden over, gezien de risico's van deze omstreden transporten. De provincie heeft mede geen bedenkingen omdat de Duitse regering op termijn alle kerncentrales wil sluiten. Er zal dan ook in de toekomst geen nieuw afval meer ontstaan. De opslag vindt plaats in dikwandige stalen vaten. Door de betonwanden van de opslagruimte is deze zodanig afgeschermd dat er daarbuiten geen aantoonbare verhoging van het stralingsniveau optreedt.
Tot 1 oktober kunnen bedenkingen worden ingediend bij het Bundesamt für Strahlenschutz. De vergunningaanvraag ligt tot die datum ter inzage op onder andere het provinciehuis te Assen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie