Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorwaarden begraafplaats Almere-Buiten vast

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 230

15 september 1999

B EN W STELT VOORWAARDEN BEGRAAFPLAATS ALMERE-BUITEN VAST

Het college van B en W heeft de startnotitie vastgesteld van de begraafplaats Almere-Buiten, die tussen de Molen- en de Seizoenenbuurt komt te liggen. In de startnotitie staat in een zogenaamd Programma van Eisen beschreven aan welke voorwaarden de toekomstige begraafplaats in Almere-Buiten moet voldoen en hoe de begraafplaats dient te worden ontwikkelt.

De begraafplaats in Almere-Buiten dient onder meer een eigen karakter te krijgen, een meerwaarde te hebben voor de directe omgeving en ruimte te bieden aan tenminste 1200 graven. Ook wordt een aantal eisen gesteld aan het gebruik van de begraafplaats, zoals een goede bereikbaarheid, voldoende parkeerplaatsen en het mogelijk maken van familiegraven. Om de begraafplaats in Almere-Buiten op korte termijn vorm te kunnen geven, wordt door de dienst Gemeentewerken een ontwerper aangesteld en wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheden van de financiering van de begraafplaats. Ook wordt een projectleider aangetrokken, die voor de realisatie van een begraafplaats in Almere-Buiten gaat zorgdragen. De begraafplaats, die een ´parel´ voor de regio moet worden, dient in 2002 gebruiksklaar te zijn.

In mei van dit jaar heeft B en W de beleidsnota hodie mihi, cras tibi vastgesteld. In deze nota staat de noodzaak verwoord voor het realiseren van een derde begraafplaats in Almere op korte termijn. De huidige begraafplaatsen in Haven en Stad bieden voldoende ruimte voor begrafenissen tot 2005. In de bestemmingsplannen voor Almere-Buiten is al rekening gehouden met een begraafplaats.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie