Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelaars ondersteunen nieuwe Apple Power Mac G4

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Ontwikkelaars kondigen tijdens Seybold ondersteuning aan voor nieuwe Apple Power Mac G4

3DFX kondigt Voodoo Graphics-technologie aan voor de nieuwe Apple Power Mac G4
3dfx Interactive® Inc. heeft bekendgemaakt dat het zijn Voodoo-technologie geschikt zal maken voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. De combinatie van de bekroonde Voodoo-videotechnologie van 3dfx en de nieuwe Power Mac G4 levert een grafische weergave van ongeëvenaarde kwaliteit op waardoor de beelden op het scherm levensecht lijken. Voor de nabije toekomst zijn diverse nieuwe Mac-producten van 3dfx gepland, die de kracht van de Power Mac G4 optimaal zullen benutten. Raadpleeg voor meer informatie www.3dfx.com.

Contactpersoon:
Sean Kauppinen
3dfx Interactive Inc.
(31) (1) 408 934-5068
(seank@3dfx.com)

ATTO Technology, Inc. komt binnenkort met een Ultra2 SCSI-hostadapter voor de nieuwste servers en werkstations van Apple ATTO Technology, Inc. is een toonaangevende producent van aansluitingsvoorzieningen voor multiplatform Fibre Channel- en SCSI-opslagapparatuur en heeft vandaag aangekondigd dat zijn ATTO dubbelkanaals Ultra2 SCSI-hostadapter zal worden geïntegreerd in de nieuwe Power Mac G4-werkstations en -servers van Apple. De SCSI-hostadapter zal via Apple worden geleverd bij de topmodellen van de servers, maar is ook verkrijgbaar als maatwerkoptie voor werkstations en bureaucomputers. Raadpleeg voor meer informatie www.attotech.com.

Contactpersoon:
Sherri Robinson
ATTO Technology, Inc.
(716) 691-1999
(srobinso@attotech.com)

Avid Technology maakt zijn professionele videobewerkingssystemen Media Composer en Avid Xpress geschikt voor de nieuwe Apple Power Mac G4 Avid Technology, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe versies van de populaire professionele bewerkingsprogramma's Avid Media Composer® en Avid Xpress(TM) geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Editors die Avid gebruiken voor nabewerking, in de mediawereld of in het onderwijs kunnen nu voor het eerst op de Macintosh producten maken die geschikt zijn voor uitzending, dankzij twee real-time streams ongecomprimeerde ITU-R 601-video. De ondersteuning voor de Power Mac G4-computers van Apple zal aanwezig zijn in de nieuwe Media Composer XL 8.1 en Avid Xpress 3.1 voor de Macintosh, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 1999 door Avid zullen worden uitgebracht. Raadpleeg voor meer informatie www.avid.com.

Contactpersoon:
Paul Henderson
Avid Technology, Inc.
(508) 878-1788
paul (_henderson@avid.com)

Linker Systems kondigt versie 4.1 van Animation Stand aan voor de nieuwe Apple Power Mac G4
Linker Systems heeft bekendgemaakt dat de populaire Animation Stand Professional Edition, Animation Stand Multimedia Edition en de nieuwe, gratis Animation Stand Personal Edition volledig geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Versie 4.1 van de producten van Linker Systems zal per direct leverbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie www.animationstand.com.

Contactpersoon:
Sheldon Linker
Linker Systems
(949) 552-1904
(sol@linker.com)

Maxon treft voorbereidingen voor de nieuwe generatie Apple apparatuur De reputatie van Maxons Cinema 4D als toonaangevende technologie is gebaseerd op de doeltreffende multi-threading-, multi-processing- en multi-platformmogelijkheden. Versie 6.0 van CINEMA 4D SE, XL en NET borduurt voort op dit technische hoogstandje en biedt optimale ondersteuning van de nieuwe mogelijkheden van de Power Mac G4 van Apple voor nog betere prestaties. Raadpleeg voor meer informatie www.maxon.net.

Contactpersoon:
Paul Babb
Maxon Computer, Inc.
(805) 494-0718
(paul@maxon.net)

Media 100 Inc. kondigt ondersteuning aan van de nieuwe Apple Power Mac G4
Media 100 Inc. heeft bekendgemaakt dat de digitale videosystemen uit de Media 100®-reeks zullen worden geoptimaliseerd, zodat de nieuwe Apple Power Mac G4 optimaal kan worden benut. De Power Mac G4 biedt betere prestaties op het gebied van kritische functies, zoals de compressie en decompressie van videobeelden, rendering van videobeelden en audioverwerking. Raadpleeg voor meer informatie www.media100.com.

Contactpersoon:
Mike Savello
Media 100 Inc.
(508) 303-4731
(msavello@media100.com)

RSI optimaliseert Interactive Data Language voor de Power Mac G4 Research Systems, Inc. heeft aangekondigd dat IDL (Interactive Data Language) optimaal geschikt is gemaakt voor de nieuwe Apple Power Mac G4. Omdat met slechts minimale programmering een veel grotere snelheid is behaald, is Research Systems van mening dat de nieuwe architectuur op de Macintosh grote voordelen zal opleveren voor zijn klanten. Raadpleeg voor meer informatie www.rsinc.com.

Contactpersoon:
Diana Rudolph
Research Systems, Inc.
(303) 413-3905
(drudolph@rsinc.com)

Sonic introduceert DVD Publishing Tools voor de nieuwe Apple Power Mac G4
Sonic Solutions heeft op de Seybold-beurs in San Francisco een nieuwe MPEG-2 video-encoder en Dolby Digital audio-encoder op programmatuurbasis geïntroduceerd, waarmee QuickTime-bestanden kunnen worden geconverteerd voor dvd-publicatie. De nieuwe Sonic DVD Transcoder maakt optimaal gebruik van de 128-bits vectoruitvoeringseenheid die in de nieuwe Power Mac G4 van Apple is geïntegreerd. Het resultaat is een maximale coderingssnelheid en een optimale videokwaliteit. Raadpleeg voor meer informatie www.sonic.com.

Contactpersoon:
Paul Lefebvre
Sonic Solutions
(415)893-8000
(paul_lefebvre@sonic.com)

Synthetik kondigt ondersteuning aan voor nieuwe Apple Power Mac G4 in nieuwe versies van Studio Artist
Synthetik heeft bekendgemaakt dat de toekomstige versies van Studio Artist optimaal geschikt zullen worden gemaakt voor de mogelijkheden van de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Studio Artist is een programma waarin dynamische, configureerbare tekentools worden gecombineerd met een complete set voorzieningen voor beeldverwerking en video-effecten. Studio Artist is tijdens Seybold bekroond met de Hot Pick Award voor de beste nieuwe programmatuur en is de eerste grafische synthesizer ter wereld voor kunstenaars die met computers werken en professionals in de creatieve branche. Raadpleeg voor meer informatie www.synthetik.com.

Contactpersoon:
Candice Pacheco
Synthetik Software Inc.
(415)864-6582 ext. 72
(candice@synthetik.com)

TeraGlobal demonstreert baanbrekende technologie tijdens Seybold TeraGlobal Communications Corp. is het eerste bedrijf ter wereld dat met een echte totaaloplossing komt voor spraak, video en media, en heeft aangekondigd dat zijn producten geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Gebruikers binnen de publishing-branche kunnen dankzij TeraMedia met elkaar communiceren en samenwerken doordat alle digitale media, zoals tekst, gegevens, afbeeldingen, 3D-objecten, audio, video en virtual reality, gezamenlijk kunnen worden gebruik. Raadpleeg voor meer informatie www.teraglobal.com.

Contactpersoon:
Jeff Meyer
TeraGlobal Communications Corp.
(619) 231-0555
(jmeyer@teraglobal.com)

Media Cleaner Pro van Terran geoptimaliseerd voor nieuwe Apple Power Mac G4
Terran Interactive, een dochteronderneming van Media 100, heeft aangekondigd dat Media Cleaner Pro, het bekroonde compressieprogramma voor audio en video, optimaal geschikt zal worden gemaakt voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Uit voorlopige tests blijkt dat Media Cleaner Pro met de Sorenson Video Codec op de Power Mac G4 twee keer zo snel is als op de huidige PowerPC- en Pentium-computers.

Contactpersoon:
John Geyer
Terran Interactive
(408) 356-7373 ext.227
(jgeyer@terran.com)

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple Computer: www.apple.com Voor informatie over Apple Computer Benelux: www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondmateriaal en contactinformatie: www.apple.com/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Margriet Schouten
Public Relations Manager Benelux Region
Apple Computer Benelux b.v.
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 62
Fax: +31 (0)30 - 659 38 52
E-mail: (schouten1@euro.apple.com)

Copyright 1999 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie