Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelaars ondersteunen nieuwe Apple Power Mac G4

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Ontwikkelaars kondigen tijdens Seybold ondersteuning aan voor nieuwe Apple Power Mac G4

3DFX kondigt Voodoo Graphics-technologie aan voor de nieuwe Apple Power Mac G4
3dfx Interactive® Inc. heeft bekendgemaakt dat het zijn Voodoo-technologie geschikt zal maken voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. De combinatie van de bekroonde Voodoo-videotechnologie van 3dfx en de nieuwe Power Mac G4 levert een grafische weergave van ongeëvenaarde kwaliteit op waardoor de beelden op het scherm levensecht lijken. Voor de nabije toekomst zijn diverse nieuwe Mac-producten van 3dfx gepland, die de kracht van de Power Mac G4 optimaal zullen benutten. Raadpleeg voor meer informatie www.3dfx.com.

Contactpersoon:
Sean Kauppinen
3dfx Interactive Inc.
(31) (1) 408 934-5068
(seank@3dfx.com)

ATTO Technology, Inc. komt binnenkort met een Ultra2 SCSI-hostadapter voor de nieuwste servers en werkstations van Apple ATTO Technology, Inc. is een toonaangevende producent van aansluitingsvoorzieningen voor multiplatform Fibre Channel- en SCSI-opslagapparatuur en heeft vandaag aangekondigd dat zijn ATTO dubbelkanaals Ultra2 SCSI-hostadapter zal worden geïntegreerd in de nieuwe Power Mac G4-werkstations en -servers van Apple. De SCSI-hostadapter zal via Apple worden geleverd bij de topmodellen van de servers, maar is ook verkrijgbaar als maatwerkoptie voor werkstations en bureaucomputers. Raadpleeg voor meer informatie www.attotech.com.

Contactpersoon:
Sherri Robinson
ATTO Technology, Inc.
(716) 691-1999
(srobinso@attotech.com)

Avid Technology maakt zijn professionele videobewerkingssystemen Media Composer en Avid Xpress geschikt voor de nieuwe Apple Power Mac G4 Avid Technology, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe versies van de populaire professionele bewerkingsprogramma's Avid Media Composer® en Avid Xpress(TM) geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Editors die Avid gebruiken voor nabewerking, in de mediawereld of in het onderwijs kunnen nu voor het eerst op de Macintosh producten maken die geschikt zijn voor uitzending, dankzij twee real-time streams ongecomprimeerde ITU-R 601-video. De ondersteuning voor de Power Mac G4-computers van Apple zal aanwezig zijn in de nieuwe Media Composer XL 8.1 en Avid Xpress 3.1 voor de Macintosh, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 1999 door Avid zullen worden uitgebracht. Raadpleeg voor meer informatie www.avid.com.

Contactpersoon:
Paul Henderson
Avid Technology, Inc.
(508) 878-1788
paul (_henderson@avid.com)

Linker Systems kondigt versie 4.1 van Animation Stand aan voor de nieuwe Apple Power Mac G4
Linker Systems heeft bekendgemaakt dat de populaire Animation Stand Professional Edition, Animation Stand Multimedia Edition en de nieuwe, gratis Animation Stand Personal Edition volledig geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Versie 4.1 van de producten van Linker Systems zal per direct leverbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie www.animationstand.com.

Contactpersoon:
Sheldon Linker
Linker Systems
(949) 552-1904
(sol@linker.com)

Maxon treft voorbereidingen voor de nieuwe generatie Apple apparatuur De reputatie van Maxons Cinema 4D als toonaangevende technologie is gebaseerd op de doeltreffende multi-threading-, multi-processing- en multi-platformmogelijkheden. Versie 6.0 van CINEMA 4D SE, XL en NET borduurt voort op dit technische hoogstandje en biedt optimale ondersteuning van de nieuwe mogelijkheden van de Power Mac G4 van Apple voor nog betere prestaties. Raadpleeg voor meer informatie www.maxon.net.

Contactpersoon:
Paul Babb
Maxon Computer, Inc.
(805) 494-0718
(paul@maxon.net)

Media 100 Inc. kondigt ondersteuning aan van de nieuwe Apple Power Mac G4
Media 100 Inc. heeft bekendgemaakt dat de digitale videosystemen uit de Media 100®-reeks zullen worden geoptimaliseerd, zodat de nieuwe Apple Power Mac G4 optimaal kan worden benut. De Power Mac G4 biedt betere prestaties op het gebied van kritische functies, zoals de compressie en decompressie van videobeelden, rendering van videobeelden en audioverwerking. Raadpleeg voor meer informatie www.media100.com.

Contactpersoon:
Mike Savello
Media 100 Inc.
(508) 303-4731
(msavello@media100.com)

RSI optimaliseert Interactive Data Language voor de Power Mac G4 Research Systems, Inc. heeft aangekondigd dat IDL (Interactive Data Language) optimaal geschikt is gemaakt voor de nieuwe Apple Power Mac G4. Omdat met slechts minimale programmering een veel grotere snelheid is behaald, is Research Systems van mening dat de nieuwe architectuur op de Macintosh grote voordelen zal opleveren voor zijn klanten. Raadpleeg voor meer informatie www.rsinc.com.

Contactpersoon:
Diana Rudolph
Research Systems, Inc.
(303) 413-3905
(drudolph@rsinc.com)

Sonic introduceert DVD Publishing Tools voor de nieuwe Apple Power Mac G4
Sonic Solutions heeft op de Seybold-beurs in San Francisco een nieuwe MPEG-2 video-encoder en Dolby Digital audio-encoder op programmatuurbasis geïntroduceerd, waarmee QuickTime-bestanden kunnen worden geconverteerd voor dvd-publicatie. De nieuwe Sonic DVD Transcoder maakt optimaal gebruik van de 128-bits vectoruitvoeringseenheid die in de nieuwe Power Mac G4 van Apple is geïntegreerd. Het resultaat is een maximale coderingssnelheid en een optimale videokwaliteit. Raadpleeg voor meer informatie www.sonic.com.

Contactpersoon:
Paul Lefebvre
Sonic Solutions
(415)893-8000
(paul_lefebvre@sonic.com)

Synthetik kondigt ondersteuning aan voor nieuwe Apple Power Mac G4 in nieuwe versies van Studio Artist
Synthetik heeft bekendgemaakt dat de toekomstige versies van Studio Artist optimaal geschikt zullen worden gemaakt voor de mogelijkheden van de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Studio Artist is een programma waarin dynamische, configureerbare tekentools worden gecombineerd met een complete set voorzieningen voor beeldverwerking en video-effecten. Studio Artist is tijdens Seybold bekroond met de Hot Pick Award voor de beste nieuwe programmatuur en is de eerste grafische synthesizer ter wereld voor kunstenaars die met computers werken en professionals in de creatieve branche. Raadpleeg voor meer informatie www.synthetik.com.

Contactpersoon:
Candice Pacheco
Synthetik Software Inc.
(415)864-6582 ext. 72
(candice@synthetik.com)

TeraGlobal demonstreert baanbrekende technologie tijdens Seybold TeraGlobal Communications Corp. is het eerste bedrijf ter wereld dat met een echte totaaloplossing komt voor spraak, video en media, en heeft aangekondigd dat zijn producten geschikt zullen zijn voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Gebruikers binnen de publishing-branche kunnen dankzij TeraMedia met elkaar communiceren en samenwerken doordat alle digitale media, zoals tekst, gegevens, afbeeldingen, 3D-objecten, audio, video en virtual reality, gezamenlijk kunnen worden gebruik. Raadpleeg voor meer informatie www.teraglobal.com.

Contactpersoon:
Jeff Meyer
TeraGlobal Communications Corp.
(619) 231-0555
(jmeyer@teraglobal.com)

Media Cleaner Pro van Terran geoptimaliseerd voor nieuwe Apple Power Mac G4
Terran Interactive, een dochteronderneming van Media 100, heeft aangekondigd dat Media Cleaner Pro, het bekroonde compressieprogramma voor audio en video, optimaal geschikt zal worden gemaakt voor de nieuwe Power Mac G4 van Apple. Uit voorlopige tests blijkt dat Media Cleaner Pro met de Sorenson Video Codec op de Power Mac G4 twee keer zo snel is als op de huidige PowerPC- en Pentium-computers.

Contactpersoon:
John Geyer
Terran Interactive
(408) 356-7373 ext.227
(jgeyer@terran.com)

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple Computer: www.apple.com Voor informatie over Apple Computer Benelux: www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondmateriaal en contactinformatie: www.apple.com/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Margriet Schouten
Public Relations Manager Benelux Region
Apple Computer Benelux b.v.
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 62
Fax: +31 (0)30 - 659 38 52
E-mail: (schouten1@euro.apple.com)

Copyright 1999 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...