Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderscheiding voor mevrouw Albertz-van der Lugt Leiden

Datum nieuwsfeit: 15-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

15 september 1999

Hein van Woerden

071-5165057

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Albertz-van der Lugt

Mevrouw J.R. Albertz-van der Lugt, scheidend medewerker van de afdeling Volwasseneneducatie van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening aan Doven, is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van 1978 tot 1991 was mevrouw Albertz als cursusleidster werkzaam bij de Stichting Dovenzorg.

Vanuit de afdeling Volwasseneductie heeft zij zich bijzonder ingezet voor de emancipatie van doven. Zeer speciale aandacht had zij voor dove allochtonen in Nederland. De laatste jaren werkte zij aan de cursus 'Omgaan met Doven' en onderhield ze contact met bedrijven waar doven werkzaam zijn. Mevrouw Albertz nam het initiatief om in samenwerking met de Stichting Leerplan Ontwikkeling het onderwijs voor doven verder te ontwikkelen. Zo co"rdineerde zij met doveninstituten en basiseducatie-instellingen de basiscursus Nederlandse Taal voor Doven.

Mevrouw Alberts heeft zich tevens als vrijwilliger en oprichter sinds 1983 zowel nationaal als internationaal ingezet voor het werk van de Vereniging van Patinten met Erythropetische protoporphyrie, een vereniging van patinten met spijsverteringsstoornissen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie