Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mini-symposium: "Bouwen aan leren leren"

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE

2 september 1999
99.050

"BOUWEN AAN LEREN LEREN"
Onder deze titel organiseert de Hogeschool Enschede in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ingenieursvereniging NIRIA op donderdagavond 16 september aanstaande van 17.15 tot 21.00 uur een mini-symposium voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij het onderwijs.

Nederland zit middenin de grootste revolutie in onderwijsland sinds de Mammoetwet.
Binnen het voortgezet onderwijs staat het Studiehuis in de steigers. Maar vooral ook binnen het Hoger Beroepsonderwijs is de onderwijsvisie sterk veranderd. Het is een proces waarbinnen de docent steeds meer de rol van coach krijgt en de student in zijn leerproces centraal staat. Iedereen heeft ervan gehoord, velen hebben echter nog geen idee wat het precies inhoudt.

De Hogeschool Enschede is ver gevorderd met het doorvoeren van al deze veranderingen.
Het onderwijssysteem is op vele plaatsen aangepast. De nieuwbouw is hierop geheel en al afgestemd.

Binnen alle opleidingen zijn studenten en docenten reeds ingespeeld op zaken als lesmodules, docent-onafhankelijk studeren, project-gestuurd onderwijs, studielandschap en vooral. veel zelf doen. Kortom: het wordt voor iedereen die op enige manier betrokken is bij het onderwijs: "leren leren".

Tijdens het mini-symposium 'Bouwen aan leren leren' legt mevrouw C. van de Molen (hoofd Onderwijszaken) uit op welke wijze de Hogeschool Enschede zich de nieuwe onderwijssystemen eigen heeft gemaakt. Architect ir. H. Abels van de Ingenieurs Architecten Associatie (IAA) Enschede verduidelijkt in een lezing de samenhang tussen de nieuwbouw en deze onderwijsvisie.

De deelnemers krijgen aansluitend een rondleiding door de nieuwe Stadscampus.

Voor nadere informatie over dit symposium kan men bellen met de heer B. van Apeldoorn van de Hogeschool Enschede, telefoon: 053 - 487 14 82 of met NIRIA, regio Twente, de heer ing. J. Hummel, telefoon 074 - 2911988.

laatste wijziging gemaakt op: 03-09-99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie