Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themadag Senioren en veiligheid in provinciehuis Overijssel

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 10 september 1999

THEMADAG `SENIOREN EN VEILIGHEID' IN PROVINCIEHUIS OVERIJSSEL

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, leven en mobiel zijn, is niet alleen een wens van ouderen maar ook van de overheid. De veiligheid van senioren speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom organiseert de provincie Overijssel in samenwerking met de politieregio's IJsselland en Twente, de gezamenlijke ouderenbonden, VNG Overijssel, SWO Hengelo, de stichting Consument en Veiligheid en Woonzorg Belang op donderdag
16 september van 09.30 uur tot 16.00 uur een themadag over senioren en veiligheid in het provinciehuis.

De themadag bestaat uit een aantal workshops waarin de volgende thema's aan bod komen:

Veilige woning

Een veilige woning levert een positieve bijdrage aan het langer zelfstandig blijven wonen van ouderen. Maar hoe kan de bestaande woningvoorraad veiliger gemaakt worden en welke partijen spelen daarbij een rol? Deze vragen staat centraal in de workshop over veilige woningen.

Veilig verkeer

In deze workshop draait het om het vergroten van de vaardigheden en de kennis van senioren op het gebied van verkeer en vervoersmiddelen. Hoe houden we senioren mobiel en wat kunnen zijn zelf doen, zijn de centrale vragen.

Veiligheid in verzorgingshuizen

Voor een oriëntatie op het terrein van veiligheid in verzorgingshuizen is deze workshop uitstekend geschikt. Het gaat in deze workshop vooral om het geven van informatie over doel, inhoud en organisatie van een gericht veiligheidsbeleid.

Veilige omgeving

Aan de hand van voorbeeldprojecten in Hengelo en Deventer wordt er dieper ingegaan op het bereiken van een veilige woon- en leefomgeving.

Weerbaarheid

In deze workshop staan de gevoelens van (on)veiligheid van mensen centraal. Aandacht wordt besteed aan de weerbaarheid van het individu en de sociale zelfredzaamheid.

Organisatie (stedelijk en platteland)

Het belang van een goede start, het netwerken, de uitvoering en de afronding van projecten worden in deze workshop belicht. Daarbij passeren ook de opzet, succes- en faalfactoren van verschillende groot en kleinschalige projecten in Amsterdam en een project uit Weerselo de revue.

Tussen de workshops door en tijdens de pauze is er de gelegenheid om een kijkje te nemen op de speciale senioren en veiligheid markt. Op deze markt staan een aantal organisaties (o.a. ouderenbonden, Rovo, Consument en veiligheid, VVN, SWO, Edon, politie en de brandweer) die een rol spelen in de lokale aanpak van het thema senioren en veiligheid.

Bij de ingang van het provinciehuis staat tot 13.00 uur de preventiebus van de politie Deventer waar zowel deelnemers aan de themadag als geïnteresseerden terecht kunnen voor advies over inbraakpreventie.

De themadag vindt plaats in het provinciehuis te Zwolle, Luttenbergstraat 2 en is speciaal bestemd voor vertegenwoordigers van belangengroeperingen en organisaties in de provincie Overijssel die een rol kunnen spelen in het verbeteren van de veiligheid van senioren.
Organisaties die zich willen aanmelden voor de themadag, kunnen contact opnemen met de
heer J. Wever, telefoon 038 425 18 15.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie