Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 09/16/99

Persberichten stad Groningen/
Donderdag 16 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Haren: Inbraak in winkelpand
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkelpand aan de Meerweg in Haren. De daders kwamen de zaak binnen door raam te vernielen. De inbrekers namen een kluisje mee waarin een bedrag van enkele duizenden guldens was opgeborgen. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist rijdt in op politieman
Een 43-jarige man uit Groningen heeft gistermiddag met zijn auto tot twee keer toe getracht een politieman omver te rijden in de Groninger binnenstad. De politieman, een 44-jarige agent van de parkeerpolitie, had een bon uitgeschreven voor een fout geparkeerde auto in de Poelestraat. Kort nadat de bon was uitgeschreven kwam de bestuurder bij zijn auto. Hij bedreigde de agent en schold hem uit. De man stapte vervolgens in zijn auto en reed met hoge snelheid achteruit in de richting van de agent. Toen hij deze op korte afstand was genaderd remde hij uit alle macht, maar botste wel tegen de benen van de agent aan. Direct daarop reed de man weer met zijn auto weg en reed daarbij over een voet van de agent die zich in veiligheid probeerde te brengen. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid, in verboden richting, de Oosterstraat in. Onderzoek in de buurt door meerdere politiemensen kon niet tot de aanhouding van de man leiden. Vannacht kort na 01.00 uur is hij alsnog aangehouden in een nachtclub aan het Boterdiep in Groningen. Daar had de man onenigheid gekregen met de eigenaar van de zaak over een niet betaalde rekening. Die waarschuwde de politie. De verdachte is ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden
In de Bessemoerstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 39-jarige man uit de Stad aangehouden. De man wordt er van verdacht kort voor de aanhouding in de Wilgenlaan in Groningen in een achttal geparkeerde auto's te hebben ingebroken. Hij werd daarbij gezien door een buurtbewoner die de politie waarschuwde en een signalement doorgaf. Op basis daarvan kon de man worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inbrekers aangehouden
In een speeltuingebouw aan de Woldweg in Groningen heeft de politie vannacht een 24-jarige en een 26-jarige man uit Groningen en Slochteren aangehouden. De mannen werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in het gebouwtje. Ze werden door een buurtbewoner opgemerkt. Die waarschuwde de politie. Een van de mannen had zich verstopt in de toiletruimte van het gebouwtje en werd daar gevonden door een politiehond. De andere verdachte probeerde bij de komst van de politie nog te vluchtten door uit een raam te klimmen. Hij kon echter direct worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bestuurders onder invloed
Twee automobilisten, een 40-jarige man uit Leidschendam en een 28-jarige man uit Groningen, zijn vannacht door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De 40-jarige bestuurder reed met zijn auto in verboden richting door de Oude Kijk in 't Jatstraat. Hij bleek bij controle teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 0.8 promille alcohol gemeten. De man uit Groningen werd aangehouden op het Zuiderdiep in de Stad. Daar reed de man in zijn auto. Bij het zien van een politiepatrouille keerde de man. Ook hij bleek bij controle teveel te hebben gedronken. De ademanalyse wees een promillage van 1.25 uit. Beide verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Op de Beneluxweg in Groningen heeft de politie vannacht een 48-jarige man uit Haren aangehouden. Deze automobilist viel op omdat hij slingerend reed. Ook hij had teveel gedronken. De man scoorde 1.1 promille bij de ademanalyse. Ook hij kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt. Daarnaast is hem een geldboete van 900 gulden op gelegd.

Inval in drugspand
De politie heeft gisteravond een inval gedaan in een woning aan de Nieuweweg in Groningen. Buurtbewoners hadden al enkele keren bij de politie geklaagd over overlast van handel in verdovende middelen. Kort voor de inval werden een 28-jarige man en een 19-jarige man uit het Duitse Rhauderfehn aangehouden nabij het pand. Zij bleken binnen heroïne te hebben gekocht en gebruikt. De bewoner van het pand, een 33-jarige man uit de Stad, werd kort daarop aangehouden. In de woning werden XTC-pillen, en kleine hoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen, alsmede enkele duizenden guldens aan baar geld. In de woning werd tevens een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was in het bezit enkele honderden grammen heroïne en cocaïne en had eveneens enkele duizenden guldens bij zich. De beide Duitse mannen zijn na verhoor heengezonden. De bewoner en de andere verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De aangetroffen drugs en het geld zijn door de politie in beslag genomen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, telefoon 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie