Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arcadis neemt Braziliaans ingenieursbureau over

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Arnhem, 16 september 1999

ARCADIS ACQUIREERT BRAZILIAANS INGENIEURSBUREAU

ARCADIS heeft het Braziliaanse Logos Engenharia S.A. (Logos) overgenomen. Vorig jaar werd reeds een samenwerkingsverband met Logos aangegaan. Als civiel-technisch ingenieursbureau en specialist op het gebied van projectmanagement heeft Logos een goede positie in de Braziliaanse markt, met geografische concentraties in Sao Paulo en Rio de Janeiro. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Sao Paulo, heeft in totaal vijf vestigingen. ARCADIS heeft met deze acquisitie een meerderheidsbelang (ruim 50%) in Logos verworven. De overige aandelen worden middels een holding gehouden de directie en het personeel van Logos. De onderneming zal vanaf het vierde kwartaal 1999 bijdragen aan de winst van ARCADIS. De overname zal uit de cash-flow van ARCADIS worden gefinancierd. Betaling (in R$) vindt plaats in termijnen en is afhankelijk van de resultaten van het bedrijf.

Logos is opgericht in 1970 en heeft ruime ervaring met de ontwikkeling en directievoering van grote projecten. De onderneming is gespecialiseerd in project- en procesmanagement. Logos heeft een uitgebreid klantenbestand in Brazilië en werkt ook voor buitenlandse ondernemingen die in Brazilië investeren. Het bedrijf, met 300 medewerkers, heeft een jaaromzet van circa NLG 45 miljoen (EUR 20 mln).

Voor ARCADIS betekent de overname een majeure versterking van de positie van de onderneming in Latijns-Amerika. Opdrachtgevers van ARCADIS die in Brazilië wensen te investeren, kunnen van nu af aan assistentie krijgen vanuit vestigingen van Logos.

Voor Logos biedt het opgaan in het ARCADIS-netwerk het voordeel, toegang te krijgen tot de kennis en ervaring van een groot internationaal ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur, milieu en bouw. Dit kan Logos helpen zijn positie op de Braziliaanse markt te versterken.

ARCADIS, met het hoofdkantoor in Arnhem, is een adviserend en uitvoerend ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur, milieu en bouw. Verbetering van de woon- en werkomgeving is daarbij uitgangspunt. ARCADIS werkt aan integrale oplossingen voor projecten in meer dan 100 landen. Ruim 90% van de omzet wordt gerealiseerd in euro's of dollars. ARCADIS behoort thans met ruim 7000 medewerkers tot de grootste ingenieursbureaus ter wereld.

Inlichtingen: J. Slooten, ARCADIS, telefoon 026 3778604

© ARCADIS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie