Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lego bouwt recreatiepark in Beieren

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persinformatie Duits Verkeersburo

Lego bouwt recreatiepark in Beieren

Duitsland krijgt een recreatiepark naar het bekende voorbeeld van Legoland in Denemarken. Het Deense concern Lego heeft besloten tot de aanleg van een dergelijk park in Günzburg, dichtbij de Autobahnen A 7 en A 8, ongeveer halverwege de steden Stuttgart en München.

De kosten van de bouw zullen omstreeks 300 miljoen Mark bedragen. Het Duitse Legoland wordt het vierde in zijn soort in de wereld. De andere parken zijn gevestigd in Billund op het Deense schiereiland Jutland, in Windsor in Engeland en in Carlsbad in de Amerikaanse staat Californië.

Lego verwacht dat het park, dat in het jaar 2003 gereed moet zijn, per jaar ongeveer 1.5 miljoen bezoekers zal trekken. Daarmee zou het de belangrijkste toeristische publiekstrekker van Beieren worden. Nu is dat het bekende sprookjeskasteel Neu Schwanstein, dat rond 1.2 miljoen bezoekers per jaar krijgt.

Lego zal in het nieuwe park vooral de nadruk leggen op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals die ook tot uiting komen in de nieuwste producten van het concern.

Noot voor de redactie:
Informatie en illustraties
Duits Verkeersburo, Wimar Meffert
Hoogoorddreef 76

1101 BG AMSTERDAM

tel. 020-6912995 (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie