Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbreking uitspraak ziekenvervoer Rode Kruis Belgie

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis verneemt verbreking uitspraak niet-dringend ziekenvervoer door Hof Van Cassatie

De Rechtbank van Koophandel had in februari 1997 beslist dat het Rode Kruis zijn niet-dringend ziekenvervoer moest staken. Door een beslissing van het Hof van Beroep kon het vanaf oktober 1997 dit vervoer hernemen. De Unie der Belgische Ambulancediensten (U.B.A.) heeft vervolgens deze voor het Rode Kruis gunstige uitspraak aanhangig gemaakt bij het Hof van Cassatie. Het Hof van Cassatie heeft nu de uitspraak van het Hof van Beroep van oktober 1997 over het niet-dringend ziekenvervoer verbroken.

Hoewel de tekst van de uitspraak nog niet aan het Rode Kruis is overgemaakt, meent het Rode Kruis dat de verbreking door het Hof Van Cassatie niet automatisch betekent dat het opnieuw zijn niet-dringend ziekenvervoer moet stilleggen. Het beschikkend gedeelte van het vonnis van de Rechtbank van Koophandel betrof enkel het al dan niet conform zijn van het niet-dringend ziekenvervoer met zijn statuten.

De Algemene Vergadering van het Rode Kruis heeft in het voorjaar van
1997 zijn statuten derwijze aangepast dat het elke activiteit kan ondernemen zolang dit bijdraagt tot de realisatie van zijn doelstellingen.

Het Rode Kruis zal de komende dagen zijn niet-dringend ziekenvervoer volgens zijn eigen hoge kwaliteitsnormen blijven verzekeren.

Brussel, 16 september 1999

Voor meer informatie kan men zich wenden naar:
Tuur Hoste, tel. kantoor (02)645.45.45, gsm (0476)50.50.58, e-mail tuur.hoste@redcross-fl.be
Rode Kruis-Vlaanderen-Perszaken, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie