Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lintje en Wolfert van Borselenpenning voor raadslid R'dam

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Lintje en Wolfert van Borselenpenning voor A.D. den Braber

De heer A.D. (Bram) den Braber (S.G.R.) is bij zijn afscheid als lid van de Gemeenteraad benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook is hij onderscheiden met de Wolfert van Borselenpenning van de Gemeente Rotterdam. Burgemeester mr. I.W. Opstelten heeft hem vandaag de onderscheidingen uitgereikt, aan het eind van de laatste raadsvergadering van de heer Den Braber.

Bram den Braber is 25 jaar lid geweest van de Gemeenteraad, eerst als eenmansfractie voor de SGP, vanaf 1978 als eenmansfractie voor de combinatie SGP/RPF en vanaf 1982 als eenmansfractie voor de combinatie SGP/GPV/RPF (S.G.R.)

Burgemeester Opstelten noemde Den Braber een uniek raadslid, omdat hij 25 jaar lang onafgebroken lid is geweest van de Gemeenteraad, al die tijd als eenmansfractie de belangen van zijn achterban heeft vertegenwoordigd en 'omdat hij Bram den Braber is'. Hij heeft zich, aldus de burgemeester, altijd krachtig en duidelijk laten horen en het raadslidmaatschap zeer serieus genomen. Hoewel het hem aan humor nooit ontbrak heeft hij met grote regelmaat in grote ernst zijn standpunten naar voren gebracht. Leidraad daarbij is en was zijn geloofsovertuiging. Den Braber heeft vanuit die overtuiging het stadsbelang 25 jaar gediend. 'Je zult in onze herinnering blijven als een zeer bijzonder raadslid, dat velen kende en door velen werd gekend en gewaardeerd', aldus burgemeester Opstelten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie