Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabbijn Soetendorp initiatiefnemer 'Hoop voor Kinderen'

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Rabbijn Soetendorp initiatiefnemer 'Hoop voor Kinderen'

Rabbijn Awraham Soetendorp is de initiatiefnemer en in belangrijke mate een gezichtsbepalende factor van Hoop voor Kinderen. Hoop voor Kinderen gaat vandaag officieel van start en stelt zich ten doel de leefomstandigheden van kansarme kinderen overal in de wereld te verbeteren door middel van onderwijs.

Hoop voor Kinderen roept iedere Nederlander op om tenminste een duizendste van het jaarinkomen te schenken. Door dit nu te doen, anno 1999, maken we bij de overgang naar een nieuw millennium van een symbolisch keerpunt een concreet keerpunt.

Het initiatief werkt als een extra impuls voor steun aan kansarme kinderen en dient daadwerkelijk een streep te halen door de ongelijkheid van arm en rijk. Er zijn 125 miljoen kinderen wereldwijd die nog geen enkele vorm van onderwijs ontvangen. Door deze kinderen te leren lezen en schrijven ontsluit je hun wereld.

De bijeengebrachte gelden zullen worden besteed aan projecten ter bestrijding van analfabetisme onder kinderen. De uitvoering geschiedt door de grootste en meest gerenommeerde hulporganisaties, waaronder Foster Parents Plan.

Om er op toe te zien dat Hoop voor Kinderen goed functioneert en dat de gelden deugdelijk worden besteed, is er een Bestuur en een Raad van Toezicht samengesteld uit een aantal ervaren bestuurders.

Voor meer informatie: Lusa van Gent, tel: 070-364 29 51

lees verder: Hoop voor Kinderen: "Wie één mensenleven redt, redt de hele wereld"

last updated: 16/09/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie