Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Security Dynamics Technologies wordt RSA Security Inc.

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Eén naam voor e-security

Security Dynamics Technologies wordt RSA Security Inc.

Amsterdam, 16 september 1999 - Security Dynamics, specialist in oplossingen voor informatiebeveiliging en dochterbedrijf RSA Data Security gaan vanaf vandaag verder onder de naam: RSA Security Inc. De nieuwe naam geeft niet alleen een bundeling van krachten en expertise weer, maar vormt ook het startsein voor een marktoffensief. Met de integratie van de twee organisaties, hun producten en distributiekanalen, verstevigt RSA Security haar positie als wereldwijde marktleider van eersteklas oplossingen voor beveiliging van e-commerce en andere webgebaseerde toepassingen. Vanaf 14 september is RSA Security's NASDAQ beurstikker "RSAS".

Met de combinatie van de twee bedrijven wordt twintig jaar expertise onder één dak verenigd. Hiermee biedt RSA Security langer dan welke e-security-leverancier dan ook, technologie en oplossingen voor informatiebeveiliging. Met innovatie en interoperability hoog in het vaandel, staat de organisatie bekend om haar vooruitstrevende technologische toepassingen en diensten waarmee bedrijven hun e-commerce-oplossingen kunnen beveiligen. De organisatie richt zich nu op drie kerngebieden binnen e-security: verificatie, encryptie en public key infrastructure (PKI).

Standaard

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan vijf miljoen individuele gebruikers van de RSA SecurID-productlijn. Deze oplossingen komen tegemoet aan de vraag naar een simpele, hacker-proof gebruikersverificatie, zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk als bij e-commerce websites. Toepassingen voor encryptie voor veilige e-commerce, draadloze communicatie en netwerkbeveiliging, brengt RSA Security onder de naam RSA BSAFE. Van deze RSA Security encryptietechnologie zijn wereldwijd al meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht. Zowel de RSA SecurID- als de RSA BSAFE-oplossingen worden wereldwijd als standaard gezien.

Functionaliteit en flexibiliteit

De eerste lijn waarin de expertise van de, hiervoor op zich zelf staande, onderdelen samenkomt, zijn de RSA Keon Public Key Infrastructure-toepassingen. Hiermee kunnen bedrijven public key-verificatie en -encryptiebeveiliging van e-mailprogramma's, VPN-systemen, webbrowsers en -servers, implementeren, beheren en vereenvoudigen. Deze producten combineren PKI-functionaliteit met flexibiliteit, zodat klanten zelf specifieke toepassingen kunnen ontwikkelen. (Meer informatie over deze lijn vindt u in een separaat persbericht.) Alle productlijnen van RSA Security kunnen samen worden ingezet en vullen elkaar aan.

Hoger plan

RSA Data Security werd in juni 1996 door Security Dynamics overgenomen. Beide bedrijven bestonden toen al meer dan tien jaar en hadden zich een leidende positie op de markt verworven. Vanaf vandaag zijn management, sales- en serviceafdelingen met elkaar geïntegreerd. Voormalig voorman van Security Dynamics, Chuck Stuckey wordt CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur, Jim Bidzos van RSA Data Security wordt Vice- voorzitter. Eerder dit jaar werd Art Coviello benoemd tot Algemeen president. Ook de partnerprogramma's worden samengevoegd tot één: RSA Secured Partner. Vijfhonderd hardware- en softwareleveranciers brengen hiermee samen met RSA Security de beveiliging van informatie, netwerken en e-commerce-toepassingen op een hoger plan.

RSA Security Inc.
RSA Security (NASDAQ:RSAS) is ontstaan uit de integratie van Security Dynamics en RSA Data Security en is specialist op het gebied van verificatie, encryptie en public key infrastructuurbeheersystemen. Het bedrijf levert wereldwijd producten, technologieën en diensten op het gebied van informatiebeveiliging, e-business en e-commerce. Met de fusie van de twee bedrijven heeft RSA Security een wereldwijd bereik, jarenlange technische en systeemervaring, en een leidinggevende positie als het gaat om het beantwoorden aan de veranderende behoeften aan e-businessbeveiliging en het scheppen van vertrouwen in de nieuwe on line-economie. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. RSA Security staat hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van RSA Security bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. RSA Security stelt interoperability centraal en werkt samen met meer dan vijfhonderd toonaangevende ondernemingen (onder andere 3COM, AOL-Netscape, Apple Computer, AT&T, Nortel Networks, Cisco Systems, Compaq, IBM, Oracle, Microsoft, Novell en Intell). In meer dan duizend verschillende producten is de RSA Security-technologie geïntegreerd.

Meer informatie vindt u op: www.rsasecurity.com

BSAFE and SecurID are registered trademarks, and Keon, RSA and The Most Trusted Name in e-Security are trademarks of RSA Security Inc. All other products and services mentioned are trademarks of their respective companies. © 1999 RSA Security Inc. All rights reserved.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie