Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dreigend kadertekort voor bewegende ouderen Den Haag

Datum nieuwsfeit: 16-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

27 augustus 1999

Dreigend kadertekort voor bewegende ouderen

In Den Haag kunnen 55-plussers al meer dan twintig jaar meedoen aan diverse Meer Bewegen voor Ouderen- (MBvO) activiteiten. Deze activiteiten, zoals gymnastiek, watergymnastiek, sport, spel en dans, staan onder leiding van deskundig kader. Momenteel is er een dreigend tekort aan deskundig kader voor de activiteit gymnastiek. Hierdoor ontstaat een situatie waardoor de continuteit van de gymnastieklessen in gedrang komt. Om dit te voorkomen organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met de Sportraad Zuid-Holland de rijkserkende opleiding MBvO-leid(st)er gymnastiek.

De opleiding vindt plaats op donderdagavond in sporthal Ockenburgh. De start is op 16 september a.s. en de lessen eindigen eind mei 2000. De gymnastiekopleiding is toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder in bezit van een diploma in de sfeer van fysiotherapie, MDGO-SB (CIOS), lichamelijke opvoeding of verenigingsleid(st)er gymnastiek en/of jazzgymnastiek. Belangstellenden voor deze opleiding kunnen contact opnemen met de consulente SBvO van de afdeling Sportsupport van de Gemeente Den Haag:

Kitty v.d. Schaft 070 - 353 71 13 of 06 - 20 04 74 82

Het belang van bewegen voor ouderen is zeer groot. Bewegen heeft een preventieve werking op ouderdomsverschijnselen zoals botontkalking en hart- en vaatziekten. De bewegingslessen bevorderen de zelfredzaamheid van ouderen zodat mensen langer zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Bovendien is samen met anderen bewegen leuk om te doen en biedt de deelnemers zeer veel mogelijkheden tot sociale contacten in een ontspannen sfeer. Deskundige leiding bij deze beweginglessen is een vereiste.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie