Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw Centrum voor Kunst en Cultuur Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Tevens onthulling naam en logo

Bouw Centrum voor Kunst en Cultuur start op 17 september

Op de hoek van de Osijlaan en de Leidsewallen wordt binnenkort een opvallend gebouw neergezet. Een gebouw, dat van groot belang is voor het Zoetermeerse culturele leven: het Centrum voor Kunst en Cultuur. De bouw van het Centrum voor Kunst en Cultuur met parkeergarage gaat op vrijdag 17 september aanstaande officieel van start.

De Stedelijke Muziekschool, de Vrije Akademie Zoetermeer, het Dans- en Expressiecentrum Wazoem en de Theaterschool Zoetermeer zullen er onderdak in vinden. In het gebouw komt tevens een theaterzaal met 180 plaatsen en -in het atrium- een expositieruimte van 200 m2 voor beeldende kunst. Onder het gebouw en aan het gebouw gekoppeld wordt voorzien in de benodigde parkeergelegenheid. De bouw van het centrum neemt ongeveer 15þmaanden in beslag.

Leerlingen
De vier kunstscholen, die nu nog verspreid over de stad zijn gehuisvest, nemen in totaal bijna 4.600þleerlingen 'mee' naar het nieuwe centrum. De Muziekschool neemt daarvan het leeuwendeel voor haar rekening (2.780), gevolgd door de Vrije Akademie (820), Wazoem (720) en de Theaterschool (250). Een groei tot zo'n 6.000 leerlingen in het nieuwe centrum is mogelijk.

Aanbesteding
De bouw van het Centrum voor Kunst en Cultuur zou oorspronkelijk eerder, zo rond maart dit jaar, zijn gestart. Maar de tegenvallende resultaten van de Europese aanbesteding van het project gooide roet in het eten. De totale stichtingskosten van het centrum , waarvoor de gemeenteraad in december 1998 circa fl 18 miljoen beschikbaar had gesteld, werd volgens de laagste inschrijfsom met een bedrag van fl 2 miljoen overschreden. Na de nodige onderhandelingen en een -niet ingrijpende- aanpassing van het gebouw, is een groot deel van die overschrijding weggewerkt.

Nieuwe naam
Als op 17 september de bouw officieel van start gaat, zitten de heipalen voor het centrum waarschijnlijk allemaal al in de grond. Daarom zal de starthandeling uit een andere bouwactiviteit gaan bestaan. Daarnaast is het de bedoeling om een groot bouwbord te onthullen, waarop onder meer de nieuwe naam en het logo van het centrum staan afgebeeld. Voor de naamgeving van het centrum is eind vorig jaar een prijsvraag onder de Zoetermeerse inwoners uitgeschreven. Wat de naam is geworden en wie deze heeft bedacht, zal dus op 17 september duidelijk worden.

Gemeente Zoetermeer © augustus 1999

Last update: 13 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie