Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes gehandicapte topsporters bij top 500 van deze eeuw

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEBAS

Zes gehandicapte topsporters bij top 500 van deze eeuw

Bunnik, 17 september 1999

Bij de 500 allerbeste Nederlandse sporters van deze eeuw behoren maar liefst zes gehandicapte sporters. Een grote maar aangename verrassing voor de gehandicapten sportbonden NEBAS (Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten) en NSG (Nederlandse sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap). 'Daarmee lijkt een definitieve doorbraak van de gehandicapten topsport in ons land een feit', aldus Erik de Winter, directeur van de NEBAS en NSG. Het zestal maakt deel uit van het selecte gezelschap topsporters dat op vrijdag 17 september, tijdens de presentatie van het boek 'De Top 500', door prins Willem Alexander zal worden toegesproken. De Prins van Oranje zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Veertig journalisten, stuk voor stuk specialisten in één of meer takken van sport, werkten de afgelopen twee jaar aan de totstandkoming van het boek. Enkele duizenden namen van sporters zijn de revue gepasseerd. De journalisten en een panel met daarin Johan Cruijff, Fanny Blankers-Koen, Anton Geesink, Erica Terpstra en André Bolhuis, hebben daaruit vijfhonderd namen geselecteerd. De 500 beste-sporters-van-de-eeuw vertegenwoordigen 52 takken van sport.

Uitverkoren
De zes gehandicapte sporters die in 'De Top 500' door Dick van der Veen worden geportretteerd zijn: Alwin de Groot (zwemmen), Monique Kalkman-van de Bosch (rolstoeltennis), Gert Jan van der Linden (rolstoelbasketbal), Joke van Rijswijk (atletiek), Joop Stokkel (paardrijden) en Jaap de Vries (voetbal). 'Een duidelijke erkenning voor de topsport prestaties van onze gehandicapte topsporters. Een belangrijk signaal, zeker met de Paralympische Spelen in Sydney volgend jaar voor de deur' aldus Erik de Winter.


---

Voor meer informatie:
Erik de Winter, directeur NEBAS en NSG, 030 - 659 73 00 Ronald van Vliet, communicatie NEBAS en NSG, 030 - 659 73 00 of 06 - 225 23 513

17 sep 99 08:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie