Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilligers bezoeken ouderen in Etten-Leur-Noord

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Vrijwilligers bezoeken ouderen in Etten-Leur-Noord

"Samen is Wijs" is weer terug van vakantie. Voor de zomervakantie hebben vrijwilligers een aantal ouderen in Etten-Leur-Noord thuis bezocht en het is nu de bedoeling de nog niet be-zochte ouderen in deze wijk te gaan bezoeken. Alle zelfstandig wonende 65-plussers in de wijk Etten-Leur-Noord krijgen het aanbod een vrijwilliger op huisbezoek te krijgen. Zij ont-vangen daarvoor van de gemeente een brief met de vraag of zij prijs stellen op dit huisbezoek. Het huisbezoek is in principe eenmalig en dient om vragen en wensen van individuele oude-ren te inventariseren. Het is een onderzoek, maar tegelijk ook meer dan dat. Ondersteuning van ouderen staat voorop. De vrijwilligers brengen informatie mee over o.a. sociaal-culturele activiteiten, gezondheid en financiën.

Niet alle ouderen kunnen genieten van een "onbezorgde oude dag". Lichamelijke, geestelijke of financiële belemmeringen kunnen ervoor zorgen, dat men niet gemakkelijk deelneemt aan activiteiten buitenshuis. Als daarbij ook nog kennissen, familie of vrienden wegvallen, is de kans op vereenzaming niet denkbeeldig. Eenzaamheid onder ouderen komt helaas vaak voor. Onder de naam "Samen is Wijs" wil een aantal gezondheids- en welzijnsorganisaties in de regio proberen iets aan dit probleem te doen.
De huisbezoeken worden uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Etten-Leur. De coör-dinatie is in handen van de afdeling Ouderenwerk van Stichting De Markenlanden, tel. 076 - 5016450.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie