Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/17/99

Persberichten stad Groningen/
Vrijdag, 17 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Agressieve fietsendief
De politie heeft vannacht in de Akerkstraat in Groningen een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Voorbijgangers zagen dat de man een slot van een fiets probeerde te forceren en spraken hem daarop aan. De man stopte daarop zijn poging het slot van de fiets kapot te maken, maar nam de fiets wel mee. Toen de passanten dat probeerden te voorkomen liet de man de fiets achter en liep weg. Korte tijd later echter kwam hij terug en probeerde de voorbijgangers met een stuk hout te slaan. Een van de passanten, een 19-jarige man uit Groningen, liep daarbij licht letsel op. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Vrouw verjaagt insluiper
Een 35-jarige vrouw uit Groningen heeft gisteravond een insluiper verjaagd uit haar woning aan de Van Drielstlaan. De vrouw deed de voordeur open nadat er werd aangemeld. Twee mannen vroegen haar hoe ze in de Alexanderstraat konden komen. Direct daarop hoorde de vrouw lawaai aan de achterkant van haar woning. Ze sloot de voordeur en trof in de kamer een onbekende man aan. Die vluchtte de achterdeur uit. Bij onderzoek door de politie bleek dat ook bij de 59-jarige buurman van de vrouw op een zelfde manier was getracht de woning binnen te komen. Ook daar hadden twee mannen gevraagd naar de Alexanderstraat, terwijl een andere man aan de achterzijde het huis probeerde binnen te komen. Die poging mislukte ook.

Bestuurder onder invloed
Op de Pleiadenlaan in Groningen heeft de politie vannacht een 24-jarige man uit de Stad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid in zijn auto vanuit de binnenstad richting de wijk Paddepoel. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een alcoholpromillage van 0.9 gemeten. Na verhoor is de automobilist met een dagvaarding heengezonden.

Drugdealers aangehouden
De politie heeft op de Eikenlaan in Groningen gisteravond een 27-jarige man uit Goorle en een 36-jarige man uit Delfzijl aangehouden. In burger surveillerende politiemensen zagen dat de mannen drugs te koop aanboden aan de inzittenden van een personenauto. Bij de mannen werd een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen. De verdachte zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winkeldief vlucht
Een 19-jarige man uit Arnhem is gisteravond door de politie aangehouden op het Akerkhof in Groningen. Politiemensen te paard werden aangesproken door een werknemer van een supermarkt in de Stoeldraaierstraat, die een man aanwees die etenswaren had gestolen. De politieruiters wisten de man in de Haddingedwarsstraat te achterhalen, maar de verdachte wist weer te ontkomen. Korte tijd later kon hij alsnog worden aangehouden. Hij bleek diepvrieskip te hebben gestolen. De man, die de Algerijnse nationaliteit heeft, is na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten omdat hij niet in het bezit bleek te zijn van verblijfs- en identiteitspapieren.

Vrouw geeft valse naam op
In het Noorderplantsoen in Groningen heeft de politie gisteravond een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Politiemensen zagen de vrouw lopen en spraken haar aan omdat zij nog een gevangenisstraf moest ondergaan. Tevens had de vrouw nog geldboetes openstaan. Bij de staandehouding gaf de vrouw een valse naam. Bij onderzoek bleek zij echter wel de persoon te zijn die de politiemensen voor ogen hadden. De vrouw is ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie. Zij moet een gevangenisstraf van 29-dagen uitzitten.

Vrouw steelt portemonnee
De politie heeft gistermiddag in de Haddingestraat in Groningen een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Een surveillerende politieman zag dat de vrouw werd achterna gezeten door andere mensen. Zij bleek in een winkel in de Herestraat een portemonnee te hebben gestolen uit de tas van een andere winkelende vrouw. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat ze nog in het bezit was van de portemonnee met inhoud. Die is terug gegeven aan de eigenaresse. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie