Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw Centrum voor Kunst en Cultuur Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer


17 september 1999

Tevens onthulling van naam en logo

Vandaag start bouw Centrum voor Kunst en Cultuur

Vandaag, vrijdag 17 september, gaat de bouw van het Centrum voor Kunst en Cultuur met de bijbehorende parkeergarage officieel van start. Diverse genodigden zijn om 15.00 uur ontvangen in het vlakbij de bouwplaats gelegen Indisch Cultureel Centrum De Graanschuur. Na toespraken van wethouder Heidema, de voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur, de heer Kievits en de directeur van het bouwbedrijf IBC Van Hoorn Bouw, de heer Schut, ging het gezelschap naar de bouwplaats.

Op de bouwplaats zijn achtereenvolgens de eerste bouwhandeling verricht, het bouwbord met een artist impression van het gebouw en de naam van het centrum met het nieuwe logo onthuld. Na al deze officiële gebeurtenissen lieten de vier kunstscholen zich met feestelijke presentaties van hun beste zijde zien.

Groot belang
Het nieuwe Centrum voor Kunst en Cultuur, dat op de hoek van de Osylaan en de Leidsewallen komt te staan, is van groot belang voor het Zoetermeerse culturele leven. De Stedelijke Muziekschool, de Vrije Akademie Zoetermeer, het Dans- en Expressiecentrum Wazoem en de Theaterschool Zoetermeer zullen er met hun 4.600 leerlingen onderdak in vinden. Er is voorzien in een groei tot 6.000 leerlingen. In het gebouw komen tevens een theaterzaal met 180 plaatsen en een expositieruimte voor beeldende kunst. Onder en aan het gebouw gekoppeld wordt voorzien in de benodigde parkeerpgelegenheid. Het gebouw is ontworpen door professor Mart van Schijndel uit Utrecht. Begin 2001 kan het centrum in gebruik worden genomen. Dan zal de stad een prachtige voorziening met een bijzondere uitstraling rijker zijn.

Gemeente Zoetermeer September 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie