Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet neemt CNV-voorstel zorgverlof over

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV

CNV reactie op voorstel zorgverlof

Aan de sociaal-economische redactie

Kabinet neemt CNV-voorstel zorgverlof over

'Het is goed dat het kabinet gaat meebetalen aan het wettelijk recht op tien dagen betaald zorgverlof voor werknemers', aldus Rienk van Splunder arbeidsvoorwaardencoördinator van het CNV. 'Het CNV is tevreden dat werknemers die zorgverlof opnemen, recht hebben op zeventig procent van hun brutoloon. Het is goed dat het kabinet niet gezwicht is voor de lobby van de werkgevers, maar gekozen heeft voor het standpunt van de werknemers.' Wel vindt het CNV dat alleenstaande ouders recht moeten krijgen op twintig dagen betaald zorgverlof, omdat samenwonenden ook samen twintig dagen hebben.

De regeling van het betaald zorgverlof is een deel van een totaalpakket dat het mogelijk moet maken arbeid en zorg te kunnen combineren. Voor het CNV is het van belang dat er snel werk gemaakt wordt van een uitbreiding van de kinderopvang, die vooral in de grote steden in dit land miserabel is. Daarnaast moeten de mogelijkheden om in deeltijd te gaan werken, groter worden. Dit is vooral ook een mentaliteitskwestie waar werkgevers snel aan zullen moeten wennen, willen ze nog aantrekkelijk blijven voor vooral jonge werknemers. Het CNV ziet het betaald zorgverlof als een eerste stap op weg naar een evenwichtiger verdeling van werk en zorgtaken tussen mannen en vrouwen. Uit de praktijk in andere landen blijkt dat mannen op het moment dat verlofregelingen gefinancierd worden van deze regelingen gebruik gaan maken.

...............................................

Nadere informatie:
Willem Hooglugt, woordvoerder CNV
Tel.: 030 - 2913 645, mobiel 06 - 53837659

17 sep 99 17:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie