Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EZH-gelden worden Delftse Duiten

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

17 September 1999
Persbericht EZH-gelden worden Delftse Duiten

Delft 17 september 1999

Door de eerdere verkooptransactie van de Delftse EZH-aandelen zal er voor Delft een behoorlijke som geld beschikbaar komen. De totale opbrengst bedraagt ¦ 223 mln. Hiervan komt zo´n 60%, zijnde ¦ 133.5 mln, naar verwachting op zijn vroegst begin november beschikbaar. Het college van b&w wil nu de Delftse bevolking gaan betrekken bij de besluitvorming over de besteding van dit geld.

Er is gekozen voor een creatieve aanpak, waarbij zoveel mogelijk Delftenaren op een makkelijke manier kunnen meedoen aan de discussie. Er zullen Delftse Duiten worden vervaardigd, fictieve munten waarmee mensen hun stem kunnen uitbrengen op diverse door het college voorgestelde projecten. Daarnaast worden er informatieavonden georganiseerd, worden scholen apart benaderd en wordt ook internet en de Stadskrant ingezet om mensen te stimuleren mee te doen.

De planning is om de discussie met de bevolking tussen half oktober en half november te voeren. Daarna is het woord aan de gemeenteraad die uiteindelijk in de vergadering van 23 december de definitieve beslissing neemt over de besteding van de EZH-gelden.

Afhankelijk van de voortgang in de bakstenendiscussie waar minister Jorritsma van EZ een besluit in moet nemen komt op een later tijdstip mogelijk nog een gedeelte van de 40% resterende waarde in de kas van de gemeente. Deze besluitvorming op rijksniveau zal nog enige tijd in beslag nemen; het resultaat daarvan is nog niet goed voorspelbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie