Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: maximumsnelheid regelen via DRIPs

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: maximumsnelheid via DRIPs regelen

Den Haag, 17 september 199
Persbericht

CDA: maximumsnelheid regelen via DRIPs

Het CDA blijft zich uitspreken tegen verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen. Woordvoerder Jacob Reitsma: .Gezien het feit dat het nu al niet lukt om de maximumsnelheid op snelwegen te handhaven, ben ik er geen voorstander van de maximumsnelheid nog eens aan te scherpen. Dat schept alleen verwarring, de handhaving zal er niet gemakkelijker door worden..

Dat VVD en PvdA nu ruziën over het wel of niet verlagen van de maximumsnelheid verbaast Reitsma. .Deze coalitievrienden hadden toch zulke goede afspraken over dit onderwerp gemaakt in het regeerakkoord?. Hij vindt dat ze eerst maar eens duidelijke prioriteiten moeten stellen door sterker in te zetten op de verkeers-handhaving.
Reitsma heeft voor de heren Van Gijzel en Hofstra nog wel een handreiking om uit hun conflict te komen. "Waar de verkeerssituatie dat vereist, bijvoorbeeld omwille van de verkeersveiligheid, is verlaging van de snelheid mogelijk via dynamische routepanelen, de zogeheten DRIP's die boven de snelweg hangen. Op deze wijze kan meer recht worden gedaan aan verschillen in verkeers- en omgevingsfactoren., aldus Reitsma.

Woordvoerder: Jacob Reitsma 0527-615830

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

17 sep 99 18:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie