Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidsrede De Moor: De (ont)lerende organisatie

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Afscheidsrede prof. dr. W. De Moor: De (ont)lerende organisatie

Op vrijdag 17 september 1999 houdt prof.dr. W. De Moor, hoogleraar Klinische psychologie en psychotherapie - ter gelegenheid van zijn emeritaat - een openbaar afscheidscollege, getiteld: 'De (ont)lerende organisatie'.

Aula KUB - 16.15 uur

De 'lerende organisatie' is sedert enkele jaren een populair concept, waarvoor zowel in de academische wereld als in het bedrijfsleven veel interesse bestaat. Zoals gebruikelijk is in de wetenschappelijke' literatuur kent ook dit concept een veelheid aan theoretische benaderingen. Sommigen schrijven dit concept zelfs quasi-religieuze of mythische proporties toe. Hoewel het gebruik van goeroetaal ook in dit kader onwenselijk is, valt toch niet te ontkennen dat de frustrerende ervaringen met veranderingsmanagement nopen tot het exploreren van nieuwe wegen. Het onderhavige concept biedt interessante mogelijkheden. Ondermeer omdat de 'lerende organisatie' vanuit verschillende disciplines wordt benaderd, is er grote verwarring rond dit concept ontstaan. Dit leidt tot een enorme variëteit van definities, verschillende operationaliseringen in de praktijk en uiteenlopende methodologieën voor onderzoek. In dit afscheidscollege wordt gekozen voor een constructionistische benadering. Deze keuze berust op de overweging dat het constructionistische perspectief (met nadruk op de constructie van betekenissen en de uniciteit van betekenissystemen) kan worden beschouwd als een beloftevol alternatief voor het gebruikelijke positivistische perspectief (met nadruk op meten en statistische verbanden). Bovendien kan vanuit deze benadering gemakkelijk aansluiting gevonden worden bij een eveneens actueel begrip; namelijk, organisatiecultuur. De Moor spreekt bij voorkeur van de (ont)lerende organsiatie. Een van de paradoxen waardoor de lerende organisatie wordt overheerst schuilt immers in het spanningsveld tussen leren en ontleren.

Curriculum vitae:

Prof.dr. Wim De Moor (1936) studeerde psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven (België), waar hij ook promoveerde op een studie over gedragstherapeutische procedures. Hij was ondermeer verbonden als assistent aan de KUL, klinisch psycholoog aan het Staunton Mental Hospital (USA), visiting fellow in psychiatry aan de University of Virginia (USA), docent aan Holy Cross College (Mass. USA) en tevens medewerker aan de Medfield Foundation (Mass. USA), hoofdmedewerker aan de KUN. In 1972 werd hij benoemd tot gewoon hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie aan de (toen nieuwe) subfaculteit psychologie van de KUB. Tijdens het laatste decennium is hij werkzaam geweest op het terrein van communicatie en management.

De rede 'De (ont)lerende organisatie' wordt uitgegeven door Tilburg University Press, ISBN 90 361 9640 X.

Voor nadere informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen, 013-4662004

09-07-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie