Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft kondigt Windows DNA 2000 aan

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft kondigt Windows DNA 2000 aan

Uitbreiding van het Windows DNA-platform met de mogelijkheid om programmeerbare webservices te gebruiken

Schiphol-Rijk/Brussel, 17 september 1999 - Microsoft annonceert Windows Distributed interNet Archtitecture (Windows DNA) 2000, een compleet, geïntegreerd platform voor het bouwen en toepassen van geavanceerde, gedistribueerde webapplicaties en de nieuwe generatie van op Internet gebaseerde webservices. Deze services betreffen een evolutionaire ontwikkeling van de huidige websites, die slechts pagina's met informatie verzenden naar een browser. De geavanceerde webservices zijn niet alleen rijker, persoonlijker en proactiever, maar ze zijn via Internet ook direct koppelbaar aan applicaties, elektronische apparaten en andere services. Met Windows DNA 2000 creëert Microsoft de tools en de infrastructuur om van webservices opnieuw bruikbare en universeel programmeerbare bouwstenen te maken die gemakkelijk ontwikkeld, gecombineerd en uitgebreid kunnen worden.

Zodra deze webservices programmeerbaar zijn, kunnen zij deel gaan uitmaken van een reeks van oplossingen, die samengesteld zijn uit softwarecomponenten, bedrijfsprocessen en applicaties, die zich waar dan ook op Internet kunnen bevinden.

Met het besturingssysteem Windows 2000 als basis, breidt Windows DNA 2000 het Windows DNA-platform uit met nieuwe producten, tools en technologieën. De Windows DNA 2000-familie van oplossingen beschermt de huidige investeringen van klanten en versterkt tevens de kerneigenschappen van Windows DNA. De familie voorziet in een complete en geïntegreerde verzameling van goed samenwerkende applicatieservices. Windows DNA 2000 is flexibel en voorziet in een snelle ontwikkeling en aanpassing van geavanceerde applicaties. De productiviteitstools van Windows DNA 2000 ondersteunen verschillende programmeertalen en vaardigheidsniveaus.

Windows DNA 2000 verrijkt het platform tevens met de ondersteuning van programmeerbare webservices die verschillende applicaties, services en apparaten via Internet met elkaar verbinden. Zo ontstaat een nieuwe reeks van 'megaservices' die op de achtergrond handelingen uitvoeren namens andere websites en services. Hoewel organisaties graag services via Internet met elkaar willen verbinden en applicaties integreren met partners, zijn de thans beschikbare oplossingen moeilijk te implementeren. Ook is hiervoor een gebrek aan tools en standaarden om te kunnen werken met de heterogene aard van het Internet. De nieuwe industriestandaard eXstensible Markup Language (XML) voorziet in een algemene taalintegratie via Internet en wordt niet beperkt door de grote diversiteit aan besturingssystemen, objectmodellen of programmeertalen die op het Internet gebruikt worden. Windows DNA 2000 benut XML als fundament om voorzieningen van het gehele Internet toegankelijk te maken voor ontwikkelaars.

Met Windows DNA 2000 beoogt Microsoft ontwikkelaars te voorzien van een consistent programmeermodel waarmee apparaten, PC-software en op Internet gebaseerde megaservices met elkaar samenwerken in één oplossing. Deze technologische benadering vraagt geen nieuwe investeringen in hard- en software, en helpt ontwikkelaars optimaal te profiteren van de mogelijkheden die het platform biedt. Het programmeermodel volgt de belangrijkste karakteristieken van het Internet, zoals eenvoud, decentralisatie, op berichten gebaseerde communicatie en universele toegang via standaardprotocollen en -formaten. Dit resulteert in een omgeving die gemakkelijker te programmeren is, gebruikmaakt van de inherente schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het Internet en werkt met open Internet-standaards voor de interconnectie van voorzieningen.

"Net zoals web-browsen toegang biedt tot een vrijwel onbegrensde hoeveelheid informatie, zal het web-programmeren ontwikkelaars een vrijwel onbegrensde reeks bouwstenen bieden die zij kunnen gebruiken of combineren zoals zij dat willen. Dit helpt hen belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen," aldus Steve Ballmer, president van Microsoft. "Wij stellen het succes van ontwikkelaars centraal. Met Windows DNA 2000 bieden we de tools en de infrastructuur om een explosie van services mogelijk te maken. Dit zal vergelijkbaar zijn met de explosieve groei van het aantal applicaties die de ontwikkeling van de PC veroorzaakte en de explosie van informatie op het Internet ten gevolge van de ontwikkeling van HTML."

Windows DNA nu

Het huidige Microsoft Windows DNA-platform, inclusief de technologieën van het Windows NT Server netwerkbesturingssysteem, SNA Server, Site Server Commerce Edition, SQL Server en deontwikkelingsomgeving Visual Studio, is één van de meest gebruikte en snelst groeiende Internet-platforms. Volgens een onderzoek van Media Centrix uit juli 1999 is 26 procent van de top 500 websites gebouwd op Windows NT. Dit aantal is gedurende de afgelopen zes maanden met 25 procent gegroeid. Onder de sites die geavanceerde services aanbieden, zoals e-commerce, ligt het gebruik van Windows DNA nog hoger. Uit gegevens van Netcraft blijkt dat 43,5 procent van de beveiligde websites zijn gebouwd op Windows NT. Bovendien draait ruim de helft van de Top 50-winkelsites op Windows NT, waaronder grote e-commerce organisaties zoals Buy.com, Dell Computer Corp., Drugstore.com en Ticketmaster.

Windows DNA 2000

Windows DNA 2000 breidt het platform op verschillende manieren uit. De uitgebreide ondersteuning voor XML zorgt voor een hoge mate van integratie en interoperabiliteit, alsmede transparante integratie met meer hostsystemen. BizTalk Server voorziet in de integratie van bedrijfsprocessen en de nieuwe AppCenter Server vereenvoudigt de implementatie en het gebruik Windows DNA-applicaties op serverparken.

De Windows DNA 2000-familie van oplossingen omvat onder andere:

* Microsoft Windows 2000 - De belangrijkste Windows DNA-services, waaronder het COM+ componentmodel en services, de krachtige Internet Information Services webserver, Active Server Pages, transacties, berichtenverkeer, gegevenstoegang, clustering en IP load balancing-services, zijn nu in het besturingssysteem geïntegreerd voor een hogere mate van consistentie, eenvoudiger beheer en hogere prestaties.

* Microsoft Commerce Server 4.0 - Deze nieuwe generatie business-to-consumer commerce-software biedt onder andere vergaande personalisatie, uitgebreide analysemogelijkheden en nieuwe functies voor het samenstellen van productcatalogi.

* Microsoft BizTalk Server - BizTalk Server, een oplossing voor de integratie van bedrijfsprocessen die het BizTalk Framework ondersteunen, integreert applicaties binnen de organisatie en tussen bedrijven via Internet, door middel van het uitwisselen van met XML-geformateerde bedrijfsdocumenten.

* Microsoft 'Babylon' Integration Server - Deze server voorziet in de bi-directionele integratie van netwerken, gegevens en applicaties met een grote reeks hostsystemen.

* Microsoft AppCenter - Dit is een nieuw product waarmee de implementatie en het beheer van Windows DNA-applicaties op serverparken net zo eenvoudig wordt als het beheren van een enkele server.

* Microsoft SQL Server 'Shiloh' - De volgende generatie van de SQL Server 7.0-database is uitgebreid met geïntegreerde ondersteuning voor XML en faciliteiten voor data-mining. Het maakt tevens volledig gebruik van Windows 2000 voor een hogere schaalbaarheid en beschikbaarheid.

* Microsoft Visual Studio - Deze complete reeks ontwikkeltools ondersteunt meerdere talen een biedt één algemene ontwikkelomgeving voor Windows DNA. Nieuw is de Windows 2000 Developer's Readiness Kit waarmee ontwikkelaars optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Windows 2000.

Windows 2000 zal naar verwachting nog dit jaar worden vrijgegeven voor productie. De overige serverproducten in de Windows DNA 2000-familie zullen dit jaar de bètatestfase bereiken en zijn naar verwachting medio 2000 leverbaar.


Microsoft (op NASDAQ genoteerd als MSFT) is wereldwijd marktleider in software voor personal computers. Het bedrijf biedt een breed scala van producten en diensten voor zakelijk en persoonlijk gebruik, elk ontworpen met de bedoeling het voor mensen eenvoudiger en aangenamer te maken elke dag optimaal te profiteren van de kracht van personal computing.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), telefoon +31 20 500 1005

Microsoft Information Center (België), telefoon +32 2 481 52 52

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosen, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 500 12 74

Microsoft N.V. (België) Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 2 730 39 14

© 1999 Microsoft Corporation. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...