Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1 miljoen voor Wereldkunstmuseum in Almere

Datum nieuwsfeit: 17-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 236

17 september 1999

1 MILJOEN VOORBEREIDINGSKREDIET VOOR WERELDKUNSTMUSEUM IN ALMERE

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om een krediet van 1 miljoen gulden vrij te maken voor de voorbereidingen voor de vestiging van een wereldkunstmuseum in Almere. Het museum dat een onderdeel vormt van het nieuwe Stadscentrum in Almere, krijgt een voor Nederland en Europa uniek concept: niet westerse, eigentijdse kunst. In 2004 zou het museum voor het publiek open kunnen gaan.

Het museumconcept is ontwikkeld door Maya Meijer, Hans van de Ven en Els van der Plas (voormalig directeur van de Gate Foundation en nu directeur van het Prins Claus Fonds), in opdracht van projectontwikkelaar MAB die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het totale Stadscentrum.
Het bijzondere van het plan is dat het museum niet traditioneel en statisch wordt ingevuld, maar een podiumfunctie krijgt. Naast een collectie omvat het plan een groot jaarlijks evenement met een thematische invulling (carnaval, migratie, mode etc.). Gekoppeld aan dit evenement zal het museum elk jaar weer een volledige gedaanteverwisseling ondergaan. Met deze manifestaties, een interdisciplinaire benadering, en met bijvoorbeeld een wereldwarenhuis richt het museum zich op een breed publiek.
Het plan is door de gemeente Almere met enthousiasme ontvangen als startpunt voor de realisatie van een museum. De komende periode wordt gebruikt om het concept aan te scherpen en de haalbaarheid te onderzoeken. Daarvoor wordt een aantal debatten georganiseerd met deskundigen op dit gebied. Dit project wordt getrokken door dhr J. Jessurun.
Bij de uitbreiding van het Stadscentrum krijgt Kunst en Cultuur veel aandacht (theater met nieuwbouw voor de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming, museum, pop-muziekzaal, bioscoopcentrum) naast de vestiging van een hotel, horecagelegenheid, 900 woningen, 50.000 vierkante meter winkeloppervlak, 120.000 vierkante meter kantoorruimte en 4000 parkeerplaatsen.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie