Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eenmalige openstelling Fort Zuidwijkermeer

Datum nieuwsfeit: 18-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Week van het Landschap van 18 tot en met 26 september UNIEKE ÉÉNMALIGE OPENSTELLING VAN FORT ZUIDWIJKERMEER.


Van 18 tot en met 26 september vindt de week van het Landschap plaats, een activiteit van de Stichting Het Noordhollands Landschap. Deze stichting beheert ruim 60 natuurgebieden in Noord-Holland, met een oppervlakte van ruim 2200 hectare.
Voor het eerst in zijn honderdjarig bestaan wordt fort Zuidwijkermeer opengesteld voor publiek. Zuidwijkermeer is één van de forten van de Stelling van Amsterdam, die in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoedlijst is geplaatst. Het Noordhollands Landschap beheert vlak boven het Noordzeekanaal enkele onderdelen van deze Stelling, waaronder ook de nabij Zuidwijkermeer gelegen forten Sint Aagtendijk en Veldhuis.

Jong en oud is van harte welkom op fort Zuidwijkermeer, om kennis te maken met het fort en met Het Noordhollands Landschap en om deel te nemen aan de vele activiteiten.
De week van het Landschap heeft dit jaar als thema, "Klein gespuis". Daarom is er in en rond het fort veel aandacht voor kevers, vlinders, spinnen, slakken en alle andere klein gespuis waarnaar je op zoek kunt gaan bij één van de excursies in en rond het fort. Centraal staan de lieveheersbeestjes, waarover in het fort een tentoonstelling is ingericht.
Het Noordhollands Landschap doet ook mee aan de Landelijke Voetpadendagen en heeft daarom een wandelroute uitgezet met fort Zuidwijkermeer als startpunt. Tevens is er een fietsroute verkrijgbaar, onder andere naar het pas geopende natuur- en recreatiegebied Sint Aagtendijk en de andere forten in de omgeving.
In het fort is verder onder andere een fototentoonstelling over de Wijkermeer en een tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam. Ook aan de toekomst van de Wijkermeer wordt de nodige aandacht besteed. Ook de internetsite van de Stelling van Amsterdam is te raadplegen (www.rgaros.nl/sva/). De kinderen kunnen zich laten schminken en zich vermaken met oud-hollandse spelletjes.

Op zaterdag 18 september wordt van 20.00 tot 22.00 uur, als het niet regent, een nachtvlinderexcursie georganiseerd. Hiervoor dient gereserveerd te worden. Dat kan tijdens kantooruren bij Het Noordhollands Landschap telefoon 0251-659696.
Natuurlijk kunt u op deze historische plek ook genieten van een kopje koffie.

De openingstijden van het fort zijn dagelijks van 13.00-16.00 uur. In de weekenden van 10.00 tot 17.00 uur.

De officiële opening van de week van het Landschap wordt verricht op zaterdag 18 september om 11.00 uur door Peter Faber, ambassadeur van Het Noordhollands Landschap.

Fort Zuidwijkermeer ligt aan de parallelweg langs het Noordzeekanaal tussen Beverwijk en Assendelft. Het is ook vanaf pont Buitenhuizen goed per fiets bereikbaar.
Vanaf de stations Beverwijk, Krommenie en Zaandam rijden regelmatig lijnbussen (89 en 94) langs het Noordzeekanaal. Uitstappen halte Vuurlinie.
Voor vertrektijden telefoon 0900-9292.

//////////////////////////////

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-659750, privé 023-5389481 of mobiel 06-53129644.

Castricum, 1 september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie