Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw pole position voor Tom Coronel

Datum nieuwsfeit: 18-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het laatste nieuws TOM CORONEL

18 September 1999: Opnieuw pole position voor Tom Coronel

Tom Coronel heeft opnieuw een pole position bemachtigd voor een Formule Nippon race. In tegenstelling tot de vorige race op Fuji is pole position op Mine van vitaal belang. Immers het circuit van Mine heeft een kort en bochtig karakter en het is er moeilijk inhalen.

In de eerste kwalificatie training moest Tom de eer nog aan zijn rivaal Motoyama laten, maar in de tweede sessie sloeg de Nederlander genadeloos toe en was maar liefst een halve seconde sneller dan de nummer twee, Koji Yamanishi. Sastoshi Motoyama kon zijn prestatie van de eerste sessie niet herhalen en zakte terug naar de vijfde plaats.

Na afloop was Tom natuurlijk uitermate tevreden. "Dit is echt een superresultaat. Vooral in de tweede sessie ging het perfect. Ik weet niet hoe het kan dat ik zo'n stuk voor lig op de concurentie, vooral na het resultaat van de eerste sessie. In de vrije training was ik vanmorgen nog het snelst maar in de eerste kwalificatie sessie liep het voor geen meter. Ik maakte fouten, stond tot twee maal toe in de grindbak, de auto ging als een kangoeroe over de baan en ik kon hem niet goed afgesteld krijgen. Iedereen dacht dat het te maken had met de druk van het kampioenschap, maar toen ik uitlegde dat ik dit weekend alleen met deze race bezig ben zijn we toch met de setup bezig gegaan. Mijn theorie is dat je beter kunt proberen de race te winnen en als je alle races wint word je vanzelf kampioen.

In de tweede sessie ging de auto een stuk beter. We hadden de setup iets veranderd door de vering wat aan te passen. Vanaf het begin liep het perfect. Ik heb nog wat rondjes gereden met de setup die we morgen in de race gaan gebruiken en ook die tijden waren goed. In totaal heb ik drie rondjes gereden die goed genoeg waren voor pole position. Ik weet ook niet waarom het opeens zo goed ging. Maar goed we staan op pole en mijn concurent voor de titel, Satoshi Motoyama staat op de vijfde plek. Daartussen staan een aantal coureurs die lastig in te halen zijn dus hopelijk heb ik daarmee een goede buffer. Voor mij is het belangrijk om morgen een goede start te maken zodat ik vanaf het begin de race kan controleren", zo besloot Coronel.

Uitslag kwalificatie Formule Nippon, Mine, 18 September

1 Tom Coronel Nakajima 1m17.087s 1m14.879s

2 Koji Yamanishi Le Mans 1m16.913s 1m15.386s

3 Hideki Noda Impul 1m17.307s 1m15.482s

4 Yuji Tachikawa Cerumo 1m17.186s 1m15.512s

5 Satoshi Motoyama Le Mans 1m16.785s 1m15.556s

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie