Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdacht pakketje op straat in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 18-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 09/18/99

Verdacht pakketje op straat/
Utrecht, 18 september 1999.

Explosieven Opruimings Commando.

Zaterdagmiddag 18 september om 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Douwes Dekkerstraat (een zijstraat van de Vleutenseweg) in Utrecht een verdacht pakje zou liggen.

Omdat niet duidelijk was wat er in het pakje zat, heeft de politie om 13.15 uur een groot deel van de Vleutenseweg en de Douwes Dekkerstraat afgezet. Circa 60 woningen werden ontruimd. Het inmiddels gewaarschuwde Explosieven Opruimings Commando (EOC) van de Koninklijke Landmacht heeft met een robot het pakketje onderzocht op de aanwezigheid van explosieven.

Om 15.30 uur gaf de politie de straten weer vrij en konden de bewoners weer veilig naar huis. Uit veiligheidsoverwegingen is een groot deel van de Vleutenseweg 3 uur en 30 minuten afgesloten geweest voor alle verkeer.

Nader onderzoek.

Het verdachte pakje werd nader onderzocht door de technische recherche. Het pakje bleek geen gevaarlijke stoffen te bevatten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie