Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sleutelcongres D66 in Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sleutelcongres

Wie helpt mee het vuur weer aan te wakkeren ?

Een aantal D66-ers heeft elkaar op de D66 internetdiscussielijst gevonden in hun gevoel van onbehagen over het functioneren van de partij. Zij heben het initiatief genomen dat er actie moet komen om de partij nieuw leven in te blazen. Het vuur moet worden opgestookt. Inhoudelijk hebben we veel, maar de stokpaardjes voeren nog te veel de boventoon. Organisatorisch lijkt er geen enkele lijn in te zitten. Het landelijk secretariaat lijkt ondanks de inzet van de medewerkers niet de gewenste service te kunnen geven. Verder lijkt de verdeling in regio's en afdelingen zichzelf af te straffen. En vervolgens de houding, de methode. Hoe brengen D66 de goede boodschap die ze te brengen hebben.

Deze thema's zullen centraal staan in het "wilde" congres in Leiden, dat op 19 september zal gaan plaatsvinden. Ook John Stuurman hoort bij de initiatiefnemers. Bel of mail hem als u er (n)iets van vindt. Ander initiafnemers: Arjan Stoffels en Chido Houbraken (Leiden); Mimi Sluiters (PS Noord-Holland); Bas Van Gils (Tilburg); Cathja Maas (Driebergen).

Hieronder staat de concepttekst die is aangemeld bij De Democraat:

SLEUTELCONGRES TE LEIDEN

AANLEIDING
Ons allen bekende gebeurtenissen veroorzaakten de afgelopen maanden de nodige discussies over de positie en houding van D66. Het vuur lijkt verdwenen, we struikelen van het ene probleem naar het andere.

DOEL
Het Sleutelcongres is bedoeld voor ieder die zich betrokken voelt bij D66 en ideeën heeft over hoe de partij zich weer op de kaart kan zetten. Het lijkt ons noodzakelijk om daarover met elkaar van gedachten te wisselen. Wij zoeken vooral mensen die ook na deze bijeenkomst de wil hebben en tijd willen investeren om te sleutelen aan de partij. Met het spuien van alleen vrijblijvend ideeën komen we er niet. Ook het uiten van kritiek op huidige bestuurders/politici brengt ons niet verder.

INHOUD
Om effectief te werken hebben we drie deelsessies: Organisatie, Houding en Inhoud. Na een zeer korte inleiding is het woord aan u! Organisatie gaat over de administratieve en statutaire organisatie van D66. Houding gaat over presentatie, communicatie, zichtbaarheid en herkenbaarheid van D66. Inhoud wordt georganiseerd door Opschudding.

WANNEER, WAAR, KOSTEN, FACILITEITEN
Het Sleutelcongres wordt gehouden op zondag 19 september 1999 van 13.00 tot ± 17.00 uur in Museum Naturalis, 5 minuten lopen van station Leiden CS. Gelegenheid tot parkeren is aanwezig.
Zoals gebruikelijk bij D66 betalen de deelnemers een bijdrage. De entreeprijs zal tussen de ƒ 10 en ƒ 15 liggen. (afhankelijk va aantal deelnemers) Faciliteiten als kinderopvang, infobalie etc. zullen niet aanwezig zijn.

PROGRAMMA
12.00 - 13.00 Zaal open
13.00 - 13.10 Welkomstwoord
13.10 - 13.25 Korte inleiding op deelsessies
13.30 - 15.00 Deelsessies
15.00 - 15.30 Pauze
15.30 - 16.30 Plenaire discussie
16.30 - 17.00 Afspraken maken in groepjes
Aansluitend borrel met speakerscorner

AANMELDEN / INFORMATIE
Voor deelname dient u zich aan te melden. Dit kan t/m woensdag 15 september per mail via (Leiden@D66.nl) of u stuurt een kaartje naar Postbus 2119, 2301 CC LEIDEN. Meer informatie vindt u op de internetsite Welcome.to/Sleutelcongres. Indien u nog vragen heeft kunt u overdag bellen met 071-5233573.

ORGANISATIE
Het Sleutelcongres wordt georganiseerd door een aantal actieve en betrokken D66 leden uit het hele land. Het Sleutelcongres heeft geen status op grond van de partijstatuten. Er kunnen dus ook geen moties aangenomen worden die door het partijbestuur uitgevoerd moeten worden.

Lees ook de bijdragen van de afdeling Oud-Bijerland: De Hoorn Erop

en/ of de internetsite van het
sleutelcongres:http://welcome.to/Sleutelcongres

John Stuurman, Israëlsdreef 12, 3262 NA Oud-Beijerland. Tel. 0186-618853, 646151. E-mail: (jostu@gironet.nl). Fax 0186-646550.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie