Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotondes Oostergouw Hoorn

Datum nieuwsfeit: 19-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Aanleg rotondes Oostergouw

Drie rotondes in de Oostergouw moeten ervoor zorgen dat de verkeerscirculatie op deze druk bereden noord-zuidverbinding door Hoorn beter gaat verlopen en de veiligheid van de weggebruikers toeneemt. Gelijktijdig met de aanleg van de rotondes krijgt een groot deel van de Oostergouw een nieuwe asfaltlaag. Al met al een omvangrijke operatie, die zo'n vijf weken gaat duren. Om de klus in één keer goed aan te pakken, zal een flink gedeelte van de Oostergouw van zondag 19 september tot en met vrijdag 22 oktober gesloten zijn voor het wegverkeer. Dat betekent omrijden.

In grote lijnen
Er komen twee knippen in de Oostergouw. De noordelijke knip ligt bij de kruising met De Factorij en De Compagnie en de zuidelijke knip juist boven de ontsluitingsweg van de wijk Nieuwe Steen bij Oscar Romero. Tussen beide knippen is de Oostergouw afgesloten van zondag 19 september tot en met vrijdag 22 oktober. Op zondag 19 september tussen 05.00 en 22.00 uur is ook het deel van de Oostergouw tussen de Provincialeweg (N506) en de afslag Nieuwe Steen afgesloten.
Het deel van de Oostergouw tussen de Dorpsstraat en de afslag naar het bedrijventerrein De Oude Veiling blijft open, al gaat dit weggedeelte er wel een weekje uit (van 18 tot en met 22 oktober). De oversteek in de Dorpsstraat over de Oostergouw blijft intact (op zondag 19 september na). Van 23 tot en met 29 oktober wordt het noordelijkste stuk van de Oostergouw geasfalteerd, tussen de Westfrisiaweg en de afslag De Factorij/De Compagnie. Het tankstation op de hoek van de Oostergouw en de Westfrisiaweg blijft bereikbaar.
Als alles volgens plan verloopt, is de Oostergouw op zaterdag 30 oktober weer in z'n geheel berijdbaar.

Omrijden
Verkeer dat niet in Hoorn hoeft te zijn, kan over de Westfrisiaweg (N302) of de Provincialeweg (N506) blijven rijden. Wie tussen beide wegen een noord-zuidroute wil afleggen, is aangewezen op de 'gouwen' in Risdam (Zwaagmergouw, Berkmergouw en Wogmergouw) of de 'drachten' langs de oostgrens van Hoorn (Rijweg, Noorderdracht en Zuiderdracht). Verkeer dat over de Westfrisiaweg rijdt en Hoorn in wil, wordt omgeleid via de route
Wogmergouw-Berkmergouw-Zwaagmergouw en de route Rijweg-Noorderdracht-Westerblokker-IJsselweg. Borden geven aan dat de Oostergouw is afgesloten, maar dat het bedrijventerrein Westfrisia bereikbaar blijft voor bestemmingsverkeer. De omleidingen zijn ook aangegeven met borden.

Bedrijventerreinen
Het bedrijventerrein Westfrisia blijft van 19 september tot en met 22 oktober bereikbaar vanaf de Westfrisiaweg. Het verkeer wordt over bypasses langs de aan te leggen rotonde naar De Compagnie en De Factorij geleid. De bypasses kunnen slechts verkeer uit één richting verwerken. Daarom staan er verkeerslichten. Tussen 23 en 29 oktober is het bedrijventerrein uitsluitend bereikbaar vanuit de richting van de Dorpsstraat. Dan wordt het noordelijkste stuk van de Oostergouw geasfalteerd, tussen de Westfrisiaweg en de nieuwe rotonde.
Bestemmingsverkeer voor het bedrijventerrein moet dan omrijden over de 'gouwen' door Risdam of via de Rijweg en de Dorpsstraat. Vanaf de Provincialeweg (N506) is het bedrijventerrein Westfrisia dan alweer te bereiken over de Oostergouw.
Het bedrijventerrein De Oude Veiling blijft vrijwel de gehele periode bereikbaar via de Dorpsstraat en de ontsluitingsweg op de Oostergouw. Maar niet op zondag 19 september en in de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober. Dan worden respectievelijk de kruising met de Dorpsstraat en het deel van de Oostergouw naar het bedrijventerrein geasfalteerd. Er komt dan een alternatieve ontsluitingsroute via een tijdelijke oprit bij de brandweerkazerne aan de Dorpsstraat.

Fietsers
Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de route Balkweiterhoek-fietstunnel Westfrisiaweg-Oostergouw-Blokmergouw, zij het dat ze af en toe de rijbaan moeten oversteken en hier en daar een hindernis moeten nemen. Voor fietsers die vanuit Zwaag en Blokker op weg zijn naar school of kantoor in de wijk Nieuwe Steen, is er een omleidingsroute door het park Blokweer richting Nieuwe Steen. Er is ook een omleidingsroute vanaf de Blokmergouw door Nieuwe Steen.

Omleidingen per wijk
Zwaag. Verkeer vanuit de dorpskern van Zwaag kan Risdam bereiken via de Dorpsstraat. Op één dag na (zondag 19 september) blijft de oversteek over de Oostergouw geopend voor het verkeer. Wie de stad uit wil, kan gebruik maken van de route Rijweg-Westfrisiaweg of de route Kolenbergstraat-Westerblokker-IJsselweg-Provincialeweg (N506).
Blokker. Verkeer uit Blokker kan kiezen uit de omleidingsroutes Noorderdracht-Rijweg-Westfrisiaweg of
Westerblokker-IJsselweg-Provincialeweg (N506). Nieuwe Steen. Het oostelijk deel van de wijk Nieuwe Steen blijft bereikbaar vanaf de Blokmergouw via de afslag bij de Koninkrijkszaal van Jehova's getuigen. Op één dag na (zondag 19 september) blijft ook de kruising Nieuwe Steen/Oostergouw open, althans voor verkeer over het zuidelijk deel van de Oostergouw richting IJsselweg v.v.
Kersenboogerd. Verkeer uit het noordelijk deel van de wijk Kersenboogerd wordt via de IJsselweg naar de Provincialeweg (N506) geleid. (Op zondag 19 september gebeurt dat via Lingeweg, Spaarneweg en parkeerplaats uitvaartcentrum).

Bussen
De bussen van Connexxion die de Oostergouw berijden of kruisen, kiezen een zo kort mogelijke omleidingsroute. Daardoor komt een aantal haltes te vervallen. Connexxion geeft op de betreffende haltes aan waar de dichtstbijzijnde opstapplaats is. De pendelbusjes van lijn 36 tussen het NS-station Hoorn en het bedrijventerrein Westfrisia rijden 5 x daags via Liornestraat, Zwaagmergouw, Berkmergouw, Wogmergouw en Westfrisiaweg naar het bedrijventerrein en terug. De 'scholierenlijnen' 639 uit Medemblik en 648 uit Hoogwoud nemen op de Westfrisiaweg de afslag Wogmergouw en rijden via Berkmergouw, Zwaagmergouw, Blokmergouw en Nieuwe Steen naar het NS-station Hoorn.
Sneldienst lijn 42 vanuit Andijk neemt ook de afslag Wogmergouw en rijdt over Berkmergouw, Zwaagmergouw en Liornestraat naar het station. De streekbus lijn 43 (Hoorn-Andijk-Bovenkarspel) blijft als normaal over de Dorpsstraat rijden, maar neemt op zondag 19 september tot 16.00 uur de route over de 'gouwen' naar de Liornestraat. Bij streekbus 44 uit Blokker vervalt op zondag 19 september de route door Nieuwe Steen.

Overlast
De werkzaamheden zullen de nodige overlast met zich meebrengen, zowel voor de weggebruikers als voor de omwonenden. Niet alleen via een grote advertentie in het Noordhollands Weekblad, maar ook in ruim 500 brieven heeft de gemeente alle belanghebbende bedrijven, organisaties en omwonenden op de hoogte gesteld. Vooral het uitfrezen en uithakken van oude stukken asfalt levert geluidsoverlast op. Daarom zal het freeswerk zo min mogelijk 's ochtends vroeg en 's avonds gebeuren.

Maar op zondag 19 september vinden noodgedwongen in alle vroegte freeswerkzaamheden plaats op de kruising Dorpstraat/Oostergouw, namelijk van 05.00 tot 08.00 uur. Daarna wordt de kruising geasfalteerd. Daardoor zal de kruising van 05.00 tot 13.00 uur gesloten zijn voor het verkeer.

Als het freeswerk op de kruising klaar is, gaan de machines naar het deel van de Oostergouw tussen de afslag naar Nieuwe Steen en de IJsselweg. In verband hiermee zal de Oostergouw op zondag 19 september tot aan de Provincialeweg van 05.00 tot 22.00 uur gesloten zijn voor het verkeer, evenals het deel van de IJsselweg tussen Oostergouw en Lingeweg. Het tankstation aan de Oostergouw is die dag niet bereikbaar voor voertuigen.
Bewoners in het zuidelijk deel van de wijk Nieuwe Steen (Westerblokker en De Uitspanning) kunnen op zondag 19 september geen gebruik maken van de kruising Westerblokker/Oostergouw. Via een tijdelijke omleidingsroute over het fietspad naar de Leisteen kunnen ze de Zwaagmergouw bereiken. Verkeer dat vanuit de wijk Kersenboogerd over de IJsselweg rijdt, wordt omgeleid naar de Provincialeweg (N506) via Lingeweg, Spaarneweg en de parkeerplaats van het uitvaartcentrum.

Extra verkeer
In een aantal straten krijgen de bewoners niet rechtstreeks met de werkzaamheden te maken, maar kunnen zij wel extra verkeer in de straat verwachten. Het gaat om de volgende straten: Risdam: Zwaagmergouw, Berkmergouw, Wogmergouw. Zwaag: Dorpsstraat, Rijweg
Blokker: Westerblokker, Noorderdracht, Zuiderdracht Nieuwe Steen: Nieuwe Steen
Kersenboogerd: IJsselweg, Lingeweg, Spaarneweg

Steenmastiek
Bij het asfalteren wordt gebruik gemaakt van steenmastiek als toplaag. Toevoeging van een speciaal bindmiddel zorgt voor geringe temperatuurgevoeligheid, hoge elasticiteit, grote treksterkte en reductie van het rijgeluid. Vanwege deze eigenschappen wordt dit bindmiddel ook vaak toegepast in startbanen.

Vrachtwagens zullen af en aan rijden om oud asfalt af te voeren en nieuw wegfunderingsmateriaal en asfalt aan te brengen. In totaal moet 27.000 m2 oud asfalt weggefreesd worden. Het oude asfalt gaat naar de asfaltmenginstallatie, waar het wordt verwerkt tot asfalt dat als onderlaag kan dienen. Alleen al voor het onderhoud aan de rechte stukken van de Oostergouw moet 5300 ton asfalt af- en aangevoerd worden, oftewel 350 vrachtwagens vol. Voor de aanleg van de drie rotondes komen daar nog 925 vrachten bij.

30 km/uur
Daar waar het verkeer in de buurt van het werk komt, geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur. De politie zal tijdens de werkzaamheden streng optreden tegen weggebruikers die zich niet aan de regels houden. Foutparkeerders lopen de kans dat hun auto wordt weggesleept.

LET OP: het weer, vooral aanhoudende regen, kan de planning van de werkzaamheden verstoren.

Vragen
Wie vragen heeft of tijdens de werkzaamheden voor problemen komt te staan, kan contact opnemen met één van de toezichthouders van Gemeentewerken. Zij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 06 - 53498743.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...