Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tom Coronel behoudt toch puntenvoorsprong in Formule Nippon

Datum nieuwsfeit: 19-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Aan de autosport redactie:
Tom Coronel behoudt puntenvoorsprong , ondanks uitval

De achtste ronde van het Japans Formule Nippon kampioenschap heeft Tom Coronel, ondanks zijn uitval, weer een stukje dichter bij de titel gebracht. De Nederlander viel in de 10e van de 62 ronden uit met een defecte versnellings- bak. Als een geluk bij dit ongeluk gold het al eerder uitvallen van Coronels directe opponent in het kampioenschap: Satoshi Motoyama. Met nog slechts twee races te gaan voert Coronel de tussenstand nog steeds aan met een voorsprong van 10 punten. Feitelijk is de uitgangspositie voor de door Marlboro, Mobil1, McGregor, Bakker Bart, Bridgestone en Honda gesteunde coureur daarmee tenminste even gunstig als voor deze race.

"Natuurlijk realiseer ik me dat er meer in deze race had gezeten. Kijk maar naar de trainingsresultaten. Ik was uiteindelijk een halve seconde sneller dan de rest en daaruit bleek nog eens de potentie en juiste afstelling van mijn wagen. We waren echt een flink stuk sneller dan de rest. In de warm-up ronde voorafgaand aan de race werd ik kort verrast door een glad stuk op de baan en spinde. Ik stond weliswaar weer snel ik de goede richting, maar moest als gevolg daarvan wel achteraan starten. Regels zijn regels. Geen probleem, want de race op Mine is er altijd een, waarin heel veel gebeurd. Mijn start verliep prima en na enkele ronden reed ik al weer in de Top 10. Jammer genoeg namen daarna de technische problemen toe. Na de 1e versnelling vielen later ook de 2 en de 3 uit. In de 10e ronde was het helemaal over. Een kapotte bak betekende een einde van de race. In mijn eerste ronden had ik Motoyama al langs de kant zien staan en wist dat er in de puntentelling dus weinig verandering zou optreden. Natuurlijk had ik deze race graag gewonnen en daarmee mijn puntenvoorsprong verder uitgebouwd. Dat lukte helaas niet", aldus Coronel na afloop.

De winst in deze race ging naar Hidetoschi Mitsusada, teamgenoot van Coronel binnen het PIAA Nakajima Team. In de Formule Nippon zijn nu nog twee races te gaan. Coronel heeft daarin de beste uitgangspositie, maar weet als geen ander dat hij dan de volgende race in ieder geval op het podium moet staan. Verder zal zijn directe concurrent Satoshi Motoyama dan bewust voor de aanval moeten kiezen om nog voor de titel in aanmerking te komen.

Uitslag achtste race Formule Nippon op circuit van Fuji:
1. Hidetoschi Mitsusada (Nakajima) 62 ronden 1.21.35.4128; 2. Hideki Noda (BE Brides Impul); 1.21.38.816; 3.Juichi Wakisaka (ARTA) 1.21.43.708; 4. Michael Krumm (ARTA) 1.21.45.490 (5Zigen)13.068; 5. Peter Dumbreck (Leyun) 1.22.40.686; en 6. Masahiko Kagetyama (Speedmaster Mooncraft) in 1.22.04.913.

Stand na 8 races in de Formule Nippon:

1. Tom Coronel 46 punten; 2. Satoshi Motoyama 36; 3. Hidetoshi Mitsusada 29; 4. Peter Dumbreck 16; 5. Juichi Wakisaka en 6. Michael Krumm beiden 12.

Mine, 19 september 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie