Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse expeditie gaat mountainbiken in Tibet

Datum nieuwsfeit: 20-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FietsRAI

MOUNTAINBIKEN IN TIBET juni/1999 396

175 - 200

Vorig jaar zomer trok Wout Conijn met zijn roeifiets, een kruising tussen een ranke roeiboot en een ligfiets, van Nepal naar Tibet. Dit jaar organiseert hij een moutainbike-expeditie langs de omgekeerde weg.
Van Lhasa naar Kathmandu gaat de eerste Nederlandse mountainbike-expeditie van Wout Conijn. 'De hoogte is de lastigste hindernis voor de deelnemer en niet zozeer het bergachtige terrein', vertelt Conijn. De Tibetaanse hoogvlakte ligt gemiddeld vierduizend meter boven de zeespiegel. De hoogste pas tijdens de reis is 5200 meter. Dat betekent dat daar flink wat minder zuurstof in de lucht zit dan in Nederland. Bij het leveren van grote inspanning is dat goed merkbaar. Om te acclimatiseren, blijven de fietsers een aantal dagen in Lhasa voordat ze op pad gaan. De hoogteverschillen tussen de passen vallen erg mee. 'Iedereen die van fietsen houdt en een goede conditie heeft, kan mee,' volgens Conijn. Onderweg worden Tibetaanse kloosters bezocht en wordt het Mount Everest-basiskamp aangedaan. Van de Tibetaanse hoogvlakte naar de vallei van Kathmandu is het 160 kilometer naar beneden. De reis begint op 20 september. Op 10 oktober zijn de deelnemers weer thuis.
Informatie: Wout Conijn, tel (010) 465 17 28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie