Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakbijeenkomst aanleg fietspad in Hengevelde

Datum nieuwsfeit: 20-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 15 september 1999

INSPRAAKBIJEENKOMST OVER AANLEG FIETSPAD IN HENGEVELDE

Maandag 20 september 1999 om 19.30 uur organiseert de provincie Overijssel een inspraakbijeenkomst in buurthuis "Lammershoes" te Markvelde. Thema van de bijeenkomst is de aanleg van een fietspad tussen Hengevelde en de N824. Dit wegvak maakt onderdeel uit van de provinciale weg N740.
Het wegvak is 4.7 km lang en loopt door drie gemeenten: Ambt Delden, Diepenheim en Neede. Een klein deel van het wegvak, 500 meter, ligt in de provincie Gelderland (tussen Schipbeek en de N824). Gelet op het geringe aantal fietsers op de N740 kan worden volstaan met de aanleg van een eenzijdig fietspad, dat in twee richtingen wordt bereden. Tijdens de inspraakbijeenkomst worden twee varianten besproken. Bij de eerste variant ligt het fietspad aan de westkant van het wegvak tussen Hengevelde en de N824. Bij variant twee ligt het fietspad tussen Hengevelde en Markvelde aan de westkant en tussen Markvelde en de N824 aan de oostkant.
Naast de aanleg van het fietspad omvat het plan ook twee snelheidsremmers in de provinciale weg, vijf faunapassages onder het wegvak voor overstekende dieren en een landschapsplan voor het inpassen van het fietspad in het landschap.
Gemiddeld maken per werkdag 3200 motorvoertuigen en 30 (brom)fietsen gebruik van dit wegvak. Vooral de rijsnelheden van het gemotoriseerde verkeer vormen een probleem. Om de verkeersveiligheid te bevorderen, heeft de provincie Overijssel gekozen voor de aanleg van een fietspad en snelheidsremmende maatregelen. Door de aanleg van snelheidsremmers wordt de snelheidslimiet in Markvelde verlaagd naar 60 km/uur. In Hengevelde blijft de limiet van 50 km/uur gehandhaafd. Het plan voor de aanleg van het fietspad ligt tot 11 oktober 1999 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis in Overijssel en Gelderland en het gemeentehuis van Ambt Delden, Diepenheim en Neede. Daarnaast is het plan tijdens schooluren in te zien in het Buurthuis Lammershoes in Markvelde. De uitvoering van het fietspad tussen Hengevelde en de N824 is naar verwachting in
2003/2004. De exacte datum hangt af van de verwerving van de benodigde grond. De kosten van het hele project zijn geraamd op ƒ
4.800.000,--.

Nadere informatie: team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425
23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie