Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond deel stadscentrum Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 20-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Inspraakavond deel stadscentrum

Op maandag 20 september is er een inspraakavond over de herinrichting van de Burchtstraat, Grote Markt, Augustijnnenstraat, Houtstraat, Stikke Hezelstraat en directe omgeving. De avond vindt plaats in het Kolpinghuis en begint om 20.00 uur. Wethouder Hubert Bruls zit de avond voor.

Op de inspraakavond wordt het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het gebied gepresenteerd. Het ontwerp houdt rekening met de functies die het plangebied heeft en ook in de toekomst zal hebben, namelijk verblijfsgebied voor voetgangers, op maandag en zaterdag markt, fiets- en busroute, terrassen en evenementen. Verder is het gebaseerd op het Uitvoeringsprogramma Openbare Ruimte (UPOR). Hierin staat het streven centraal om meer eenheid in de centrumstraten te brengen. Bij het ontwerp van de straten is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen die op de informatiebijeenkomst van 6 juli zijn geuit en met de opmerkingen die naar voren zijn gekomen in de klankbordgroep die de afgelopen maanden een aantal malen bij elkaar is gekomen. Schriftelijke inspraakreacties kunnen tot 5 oktober ingediend worden.

Voorlopig ontwerp
De Houtstraat en de Augustijnenstraat krijgen dezelfde rode bestrating als bijvoorbeeld de Molenstraat. De Houtstraat zal zoveel mogelijk vrij worden gemaakt van allerlei obstakels die het doorzicht belemmeren. De Augustijnenstraat wordt optisch versmald door middel van bomen.
De overige straten krijgen een iets andere inrichting. Omdat zij de scheiding vormen tussen boven- en benedenstad krijgen ze een combinatie van natuursteen in het midden en rode klinkers langs de gevels. Bij de indeling is grotendeels de historische belijning van de straat aangehouden.
In de Stikke Hezelstraat is een waterspel gedacht dat net als dat van het Koningsplein functioneert met regenwater. De bestrating van de Grote Markt zou weer, net als vroeger, op één niveau moeten komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie