Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie RPF op Troonrede: Kloof tussen boodschap en beleid

Datum nieuwsfeit: 20-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

Kloof tussen boodschap en beleid
Reactie RPF op Troonrede
(persbericht, 20 september 1999)

De Troonrede is een oproep tot krachtige maatregelen. Die oproep is de RPF uit het hart gegrepen. De Troonrede geeft op veel punten een goede analyse van de uitdagingen waar ons land voor staat. Het probleem is echter dat de beleidsvoornemens van het kabinet tekort schieten als antwoord op de genoemde problemen.

Het eerlijk benoemen van problemen getuigt van moed. Op het gebied van zorg en milieu zijn inderdaad krachtige maatregelen nodig. De RPF heeft er bij voortduur op gewezen dat het voorzorgprincipe in economisch en in milieu-opzicht veel beter is dan het achteraf herstellen van milieuschade. En het versterken van de sociale infrastructuur moet, zoals de Troonrede meldt, hoge prioriteit krijgen.

De Troonrede kondigt aan dat de overheid zelf normen en waarden moet hanteren en anderen daarop aanspreken. Zij moet algemene regels stellen, de veiligheid garanderen en waar nodig bescherming bieden.

De RPF roept het kabinet in dit verband op ernst te maken met de beschermwaardigheid van het leven. Opvallend genoeg worden de jongste wetsvoorstellen inzake abortus en euthanasie, hoewel ze de samenleving in opschudding hebben gebracht, niet in de Troonrede genoemd. Deze voorstellen tasten volgens de RPF de diepste noties van het mens-zijn en de kwaliteit van de samenleving aan. De mens hoeft zich nooit te rechtvaardigen voor zijn bestaan.

De overheid dient alles in het werk te stellen om het leven vanaf de moederschoot tot het einde met zorg te omringen, omdat het leven het kostbaarste is wat wij van God krijgen.

De RPF vindt het van groot belang dat de overheid haar taak als sturende en normerende instantie op zich neemt. De overheid heeft de laatste jaren haar verantwoordelijkheid op een aantal gebieden laten lopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie