Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startbijeenkomst stedelijke vernieuwing Purmerend

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Purmerend

Persbericht

STARTBIJEENKOMST INVESTERING STEDELIJKE VERNIEUWING

Dinsdag 21 september 1999 organiseert de gemeente Purmerend een startbijeenkomst over het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). Het doel van de middag is om de aanzet te geven tot een ontwikkelingsprogramma dat een visie weerspiegelt van de toekomst van Purmerend voor de komende vijf tot tien jaar. Dit ontwikkelingsprogramma is nodig om in aanmerking te komen voor het ISV-budget. Aan de bijeenkomst nemen -behalve ambtenaren- gemeenteraadsleden, project- ontwikkelaars, architecten, wijkbeheer, wijkpolitie, vertegenwoordigers van bewonersorganisaties en welzijnsinstellingen deel. In totaal zon 170 personen. De bijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur in de raadzaal van het stadhuis en de diverse workshops in de vergaderzaaltjes.

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft een groot aantal subsidies gebundeld in één fonds: het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing. Het gaat om geld voor onder meer wonen, ruimte, milieu; de fysieke condities voor sociale en economische activiteiten. De rijksoverheid wil hiermee bereiken dat gemeenten een meer geïntegreerd beleid ontwikkelen samen met private partijen (bewoners, woningcorporaties, bedrijven en belangenorganisaties) onder het motto: samenwerking, samenhang en innovatie.

De deelnemers aan de bijeenkomst zijn afkomstig uit verschillende lokale maatschappelijke en particuliere organisaties op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, infrastructuur, monumentenzorg, grootschalig groen etc. Vóór 1 juli 2000 moet de gemeente aangeven welke investeringen nodig zijn om de sociale en economische structuur op het gewenste niveau te krijgen of specifieke knelpunten op te lossen.

Vragen die op de bijeenkomst ter sprake komen, zijn:
- blijft Purmerend een forensenstad of moet er structureel meer werkgelegenheid komen

- is Purmerend een aantrekkelijke woonstad

- is Purmerend lelijk, saai, modaal, ver weg gelegen
- is Purmerend voor jongeren een saaie woonplaats
- welke eisen zullen ouderen in de toekomst stellen.

Antwoorden op deze vragen, een inventarisatie van lopende projecten en geldstromen en het vaststellen van prioriteiten en bijeenkomsten met instellingen en/of bewoners vormen de basis van het ontwikkelingsprogramma voor Purmerend.

woensdag 15 september 1999

© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie