Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspectie Batavia op ongedierte voor vertrek naar Australie

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Gouden eeuw herleeft voor Nederland in Australie

17 september 1999

Binnenkort zullen in Australië de eerste Olympische spelen van het splinternieuwe millennium worden gehouden.
Nederland zal haar beste sportmensen afvaardigen om in Australië te strijden voor eeuwige roem, in de vorm van een gouden plak.

Het jaar tweeduizend betekent voor de sport en voor de gehele mensheid in nieuwe start in een wereld waarin de techniek een duizelingwekkende ontwikkeling zal doormaken.

Een aantal eeuwen geleden streden Nederlanders reeds op vele plaatsen ter wereld en niet alleen om roem, maar vooral om gouden tijden voor de Nederlandse handel en scheepvaart te veroveren.
De Nederlandse scheepsbouw draaide op volle toeren.

Een van die VOC schepen, de Batavia werd in Lelystad herbouwd en zal als varend monument en als ambassadeur voor Nederlandse industrie en handelsgeest de Olympische Spelen in Australië luister bijzetten.

Echter voordat de Batavia koers kan zetten om vanuit de Gouden historie van Nederland naar het nieuwe millennium en de gouden resultaten van de Spelen in Sidney, zal Rentokil er voor zorgdragen dat het handelsschip geen andere opvarenden herbergt dan de gasten die voor de trip naar Australië op de monsterrol voorkomen.

In Australië komen door de door het water geïsoleerde ligging bepaalde diersoorten niet voor. Met name de houtwesp is een houtaantastend insect, dat men daar niet kent en beslist ok niet wil importeren.

Het spreekt voor zich dat tevens ratten, muizen, kakkerlakken en andere ongewenste diersoorten niet voor ons land zullen strijden op een plaats bij het eremetaal.
Rentokil zal daarom aanstaande dinsdag 21 september 1999 in Lelystad een grondige inspectie in de Batavia uitvoeren en indien dat kan, een certificaat afgeven waarin Rentokil verklaart dat het schip zonder verstekelingen uit Nederland vertrekt.
Bij aankomst in Australië zal de Batavia door specialisten van Rentokil in Australie worden opgewacht en nogmaals aan een grondige inspectie worden onderworpen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Rentokil Initial B.V. Telefoon 030 6664664 en vragen naar K.M. van der Winden of naar Ir. P.D. Timmermans.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie