Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan introduceert derde generatie Primera

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam, 21 september 1999

NISSAN HEEFT HET ANTWOORD!

Nissan heeft een auto gemaakt met antwoorden op alle vragen die een bes-tuurder zou kunnen hebben. De derde generatie Primera luidt een nieuw tijdperk in. De auto zet een maat-staf voor toekomstige Nissans en is het boegbeeld van een dras-tische imagoverandering. Emotie is het sleutelwoord. Nissan. Designed to improve your performance.

Nissan heeft systemen ontwikkeld die van de bestuurder daadwer-kelijk een betere automobilist maken. Die zijn prestaties ver-hogen. Hieronder staat enkele techni-sche hoog-standjes die in de Primera doorgevoerd zijn.


* Nissans Birdview Navigatiesysteem is uniek. Een begrij-pelijk driedimen-sionaal beeld laat de wereld zien zoals deze er in werkelijkheid uitziet. De bestuurder ziet in één oogopslag waar hij heen moet.


* Snelheidsafhankelijke volume-regeling van de radio. Sleu-tels die automatisch de laatstgekozen voor-keuzestations ont-houden (handig bij gebruik van de auto door twee berijders). Het zijn doordachte voorzieningen die zorgen voor bedieningsge-mak en veilig-heid.


* Met een druk op de knop van de afstandsbediening floept de binnenverlichting aan en wordt het bestuurdersportier ontgren-deld. Om het stelen van de auto tegen te gaan, gaan de reste-rende por-tieren pas open na een tweede signaal van de afstands-bediening.


* Negentig procent van de beslissingen die we achter het stuur maken, is gebase-erd op wat we zien. Vieze ruiten kunnen voor-al 's nachts het zicht ernstig belem-meren. Nissan heeft een speci-ale water-af-stotende coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat de zijruiten scho-on blij-ven.


* Nissans unieke LED remlichten lichten 0,3 seconden eerder op dan conven-tionele remlichten. Bij een snelheid van 100 kilomter per uur kan dit de rem-weg van een achterligger met een auto-lengte verkorten. Het is dus niet alleen veili-ger om ín een Nissan te rijden, maar ook om er-achter te rijden.


* Uniek in deze klasse: een parkeerhulp voor achteruit parke-ren. Met behulp van radar waarschuwt dit systeem voor een ob-stakel dat te dicht in de buurt van de auto komt. Hierdoor wordt de kans op kostbare vergissingen geminimaliseerd.


* In deze hectische samenleving halen we steeds vaker afhaal-maaltijden. Haken aan de achterzijde van de voorstoelen zijn uiterma-te handig voor het vervoeren van af-haaleten.


* Tien tot twintig procent van de bevolking lijdt aan hooi-koorts. Een geavan-ceerd klimaat-con-trolesysteem houdt het inte-rieur vrij van pollen. Ook zorgt het systeem voor een aangena-me temperatuur en houdt het vieze luchtjes buiten de deur.


* Een Continu Varia-bele Transmissie met zes ingeprogrammeerde versnellingen combi-neert de voordelen van schakelen met de hand en het rijden in een automaat.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie