Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ADR-certificaat tijdig 'millenniumproof'

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAKOPL TRANSPORT EN LOGISTIEK

ADR-certificaat tijdig 'milleniumproof'met herh.cursus VTenL

PERSBERICHT

Alphen a/d Rijn, 16-09-1999

ADR-certificaat tijdig 'millenniumproof' met herhalingscursus Vakopleiding Transport en Logistiek

Naast het materieel moet een grote groep transportbedrijven er ook tijdig voor zorgen dat het personeel 'millenniumproof' is. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, dienen volgens de internationale overeenkomst ADR namelijk over een geldig vakbekwaamheidscertificaat te beschikken. Iedere vijf jaar moeten zij zodoende een herhalingscursus volgen; binnen deze termijn kan de cursus nog worden afgesloten met een beperkt examen. Met de mogelijkheid om het beperkte examen binnen één jaar vóór de vervaldatum te doen, kunnen ondernemers de cursussen en examens nu tijdig inplannen.
Het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor transport en logistiek, Vakopleiding Transport en Logistiek, biedt bedrijven herhalingscursussen ADR op diverse locaties in Nederland. Deze zijn ook in company, op zaterdag en 's avonds te volgen.

Beperkt examen ADR herhaling bij tijdige planning Bij het verlengen van het ADR-certificaat speelt planning een belangrijke rol. Als het ADR-certificaat binnen de termijn van vijf jaar wordt verlengd, hoeven chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren geen uitgebreid examen te doen. Dan kunnen zij volstaan met een beperkt examen. Na deze termijn moeten chauffeurs het uitgebreide examen doen om het certificaat te verlengen. Belangrijk is dus om de cursussen en examens van de betreffende chauffeurs tijdig in te plannen. De verlenging van het ADR-certificaat gaat pas op de vervaldatum in.

Diverse cursusmogelijkheden in de buurt
Vakopleiding Transport en Logistiek biedt de mogelijkheid om herhalingscursussen te volgen op diverse praktijkopleidingslocaties bij u in de buurt. Deze cursussen kunnen ook 's avonds en op zaterdag worden gevolgd. Tevens bestaat de mogelijkheid de cursussen in company te volgen, al dan niet samen met andere bedrijven.

Cursusoverzicht en inschrijvingen
Via het gratis nummer 0800-1442 kunt u informatie verkrijgen over de cursussen ADR en zich eventueel inschrijven. Ook vindt u 24 uur per dag cursusinformatie op onze site WWW.VTENL.NL, waar u tevens de ADR-cursusplanning kunt bekijken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie