Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws van de Vlaamse regering: In kort bestek

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 21 SEPTEMBER 1999

IN KORT BESTEK

Hieronder vindt u in kort bestek een overzicht der overige dossiers die de Vlaamse regering vandaag goedgekeurd heeft.

Op voorstel van minister-president Patrick DEWAEL en minister vice-president Steve STEVAERT :

De Vlaamse regering keurt de internationale ratificatie goed van de in 1993 ondertekende Overeenkomst tussen Bel- gië (Vlaanderen) en Nederland betreffende het verdedigen van de oevers van de Westerschelde tegen inscharing. De Overeenkomst was trouwens al goedgekeurd bij Decreet op 13/4/1999.

Op voorstel van Vlaams minister Marleen VANDERPOORTEN :

Ter uitvoering van de Onderwijs-CAO 1997-1998 keurde de uittredende Vlaamse regering op 22/6/1999 principieel een wijziging van de regeling van het verlof voor verminderde prestaties om sociale of familiale redenen voor tijdelijk onderwijs- of PMS-personeel goed. Na onderhandelingen met de vakbonden en in het Overkoepelend Onderhandelings- comité voor het vrij gesubsidieerd onderwijs wordt het besluit opnieuw goedgekeurd, zodat het nu voor advies kan worden voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN :

Ter uitvoering van het nieuwe Decreet Ruimtelijke Orde- ning keurt de Vlaamse regering na advies van de Raad van State definitief de lijst goed van de instellingen en administraties waaraan de ontwerpen van gewestelijke en provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen voor advies voorgelegd moeten worden. Voor zowel de gewestelijke als de provinciale uitvoeringsplannen geldt dezelfde lijst met instellingen en administraties.


* * *

Ter uitvoering van het nieuwe Decreet Ruimtelijke Orde- ning en na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief een besluit goed dat de regels voor aanvraag en afgifte van het planologisch attest bepaalt.eindereageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie