Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS Bulletin: Infectieziektebestrijding

Datum nieuwsfeit: 21-09-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Infectieziektebestrijding

De onderstaande tekst werd gepubliceerd in de special van VWS Bulletin ter gelegenheid van Prinsjesdag op 21 september 1999.

De legionella-epidemie die dit jaar optrad tijdens de Flora in Bovenkarspel, heeft ons er opnieuw van doordrongen dat infectieziekten niet uit te roeien zijn. Als gevolg van de veroudering van de bevolking, de toenemende migratie en mobiliteit, veranderingen in leefstijl, milieuveranderingen, schaalvergroting in de voedselproductie, medische ontwikkelingen en de resistentieontwikkeling tegen antibiotica, vormen infectieziekten die waren bestreden, opnieuw een bedreiging. Relatief onbekende ziekten kunnen ineens op grote schaal optreden. Infectiepreventie blijft daardoor van groot belang en dient, waar mogelijk, te worden verbeterd. Het gaat daarbij om de snelle opsporing en bestrijding van zowel nieuwe als oude infectieziekten.

Preventie- en bestrijdingsactiviteiten moeten zoveel mogelijk worden geïntegreerd in de bestaande zorgstructuren, zoals bij huisartsen en in ziekenhuizen. Aan de hand van de evaluatie van de bestrijding van de legionella-epidemie zal worden bekeken hoe de landelijke coördinatie in de bestrijding van infectieziekten verder moet worden verbeterd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie